BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86

The Marmara Antalya

The Marmara Antalya Agah Öcal ve Ekibiyle Daha da Güzel

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle The Marmara Antalya Müdürü M.Agah Öcal ve ekibini tanıştırmak istiyorum.  Öyle bir ekip ki Mehmet Agah Öcal’ın deyimiyle;  kurum kültürümüzü ve markamızı en iyi şekilde ifade etmek ve misafirlerimizi memnun etmek için sıra dışı hizmete odaklanan, The Marmara Hotellerinin her gününün bir önceki günden daha iyi olması için yüreğini ortaya koyan, canla başla çalışan bir ekibiz.

Ben ve ekip arkadaşlarım her zaman The Marmaralı olmaktan ve The Marmara gibi güçlü bir otel markasında çalışmaktan gurur duyuyoruz.

  

Hizmete Kuş Konduran Ekip…

M.Agah Öcal’a The Marmara Logosunda ki kuşun hikayesini sordum.

Otellerimizin Logosu orjinali İstanbul Arkeoloji Müzesinde korunan 13.yy ait bir Bizans Kasesinden ilham alınarak 1990 yılının Mayıs ayında ilk defa   The Marmara Logosuna konmuş. Bundan 800 yıl önce İstanbul’a konan kuş The Marmara Collection Otellerinden İstanbul’u, Akdeniz’i, Ege’yi ve Okyanusu gözlemeye, misafirlerimizin için ısıtmaya devam etmiş, bizde hizmete kuş konduracağız dedik. Misafirlerimizin hayalleri bizim gerçeklerimiz;  mutlulukları ise başarılarımız oldu; tıpkı 800 yaşındaki kuş gibi…

  

Sıra dışı Hizmet Kültürünüzle ilgili olarak otellerinizde konaklayan misafirlerinize yaşattığınız, şaşırtıcı, kişiselleştirilmiş hizmet anlayışınızla ilgili sizinlerin deneyimlerinden birkaç örnek verebilir misiniz dersem çok mu özel olur ama paylaşırsanız da keyif alırız…

  

Öncelikle Saygıdeğer Alper Tekbaş Beyefendi; bizim için sıra dışı hizmet kültürümüzdeki otelcilik anlayışımız, farkımızı sürekli ve tutarlı bir şekilde hayata geçirmek ve başarımızı sürdüre bilmek üzere vardır. Misafir memnuniyeti üzerine etkisi en yüksek faktörlere hiç vazgeçmeden odaklanarak bazılarımızın, bazen bazı misafirlere değil, hepimizin, her zaman, her misafire sıra dışı hizmet sunmak için hazır olduğumuzdur.

   

Örneğin;  Lobide bekleyen yabancı bir misafirimize çay ikram ediliyor. Misafir çayı çok beğeniyor fakat bardağın yarısına geldiğinde gitmesi gerektiği için çayı yarım bırakarak ayrılıyor. Bunu fark eden arkadaşımız, misafir yemek salonuna geçince yemeğini bitirdiğinde yarım bardak çay hazırlıyor ve “biraz evvel bitiremediğiniz çayınız hala sıcak efendim” diyerek sunuyor. 

Sürekli konaklayan bir misafirimizin odasında peluş hayvanlarının olduğunu gören kat hizmetlerindeki arkadaşımız odasını temizlerken havludan bir fil yapıyor ve misafirin eşyalarının arasına koyuyor. Misafirimiz çok sevinerek filin fotoğrafını çekiyor.

Çiçeğe alerjisi olduğu bilinen bir misafirimizn odasına o gelmeden önce büyük bir çerçevede çiçek resmi koyuluyor. Altında ise bir not: “ Çiçeğe alerjiniz olduğu için gerçeğini koyamıyoruz” .  

Resepsiyondaki arkadaşımız, otele sıklıkla gelen misafirimizin kanser tedavisi için geldiğini biraz araştırma yapıp öğreniyor. Derhal bütün departmanlara haber veriyor ve misafirimize tüm otel personeli özel sıcak bir ilgi gösteriyor ve moral desteği veriyor.  

Yine resepsiyondaki arkadaşımız süit odaya bir bey ile hamile eşini alıyor. Eşinin canı karpuz istiyor ve odaya çıkmadan karpuz rica ediyorlar. Bahar ayı olduğu için karpuz bulmak çok zor, fakat birkaç telefon görüşmesiyle tedarik ettiriyor ve misafire sunuyor.

   

Agah Öcal, samimi ve yalın bir şekilde beni kırmadı bu özel ve değerli bilgileri sizlerle paylaşmamı sağladı. Bende size biraz Agah Öcal’dan bahsetmek istiyorum.

  

Mehmet Agah Öcal Kimdir?

Kendisi gibi otelci Oya Öcal’ın eşi ve güzeller güzeli kızı Beren Öcal’ın babası, güvenilir, samimi, insan kalitesi yüksek, mesleğini ve ülkesini canı gönülden seven, neyse o olan efendi kişiliğiyle ve sağlam karakteriyle kendini sevdiren ve saydıran bir kişilik.

   

Otelcilikte zaman tüneline söyle bir yolculuk yaptığımız da ise en alt pozisyondan en üste doğru teknik servis, mutfak, belboy, ön büro gibi departmanlarda çalışarak farklı turizm ürünlerini içeren meslek kariyerinde , dağ otelciği, resort hotelciliği, şehir otelciği, Kıbrıs otelciliğinde çalışarak sağlam ve emin adımlarla terfilerini alıp The Marmara Otellerinin dikkatini çeker ve kendisine verilen görevleri en iyi şekilde layığıyla başararak Antalya şehir otelciğinin örnek ve öncü otel markası The Marmara Antalya Otelinin Müdürlüğünü sürdürmektedir. Turizm ve otel işletmeciliği ve İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü olmak üzere iki üniversite mezunudur.

  

 2015 yaz sezonunda Temmuz ayının sonlarına doğru geldiğimiz şu günlerde Akdeniz de hava sıcaklıkları etkisini gösterirken anlımızdan akan terin, paçalarımıza sıvanması Agah Öcal ve ekibinin adeta girmedik iğne deliği bırakmayan, misafirlerinin memnuniyeti için neşe, samimiyet ve üstün performans gayretiyle resepsiyonistinden kat görevlisine, serviste çalışanlarından departman yöneticilerine varana dek gösterdikleri performans bütün yorgunluğumu unuttururken helal olsun akan terlere dedirtti.

Agah Öcal, bulunduğu pozisyonun hakkını fazlasıyla veren, örnek kişiliği, profesyonelliği, sadeliği ve alçak gönüllüğü ile kurumsal bir otel yöneticisi ve Türk turizmine yakışan kaliteli bir otelci. Başarıları, yolu hep açık olsun. Alkışı harbisinden hak eden Akdeniz güneşi gibi umutlu, inançlı bir isim.

  

Hatırlatmak isterim ki Antalya Türk turizmi ve otelciliği için büyük bir önem taşıyan iki buluşmaya ev sahipliği yapacak. İlk önce 15/16 Kasım 2015 tarihleri arasında G-20 zirvesi daha sonra Expo 2016 Türkiye’nin ilk botanik exposu yapılacak.  Şimdiden ülkemiz turizmine ve otelciğine hayırlı olmasını temenni ederim.  

Tatil tadında kalın.