BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  MEDYA

TGRTnin yeni sahibi belli oldu

Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Ahmet Ertegün'ün TGRT hisselerinin yüzde 75'ini aldığı iddia edilen Türk belli oldu.

Abone ol

TGRT'yi Fox TV'nin sahibi Rupert Murdoch ile ortak satın alan Ahmet Ertegün'ün ölümünün ardından ortaya çıkan belirsizliğin önümüzdeki günlerde çözülmesi bekleniyor.

Ertegün'ün hisselerinin tamamının avukat Lale Cander'e devredildiği ve buna dair Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) bilgi verileceği öğrenildi.

TGRT'yi elinde bulunduran Huzur Radyo TV A.Ş'nin Fox TV'ye satışında RTÜK yasasındaki yabancı hisse oranı sıkıntı yaratmıştı. Bir yayın kuruluşunda yabancı hissenin yüzde 25'i geçemeyeceği hükmünü içeren yasa nedeniyle Murdoch, ünlü müzik yapımcısı Ahmet Ertegün ile ortaklığa gitmişti.

Türk vatandaşlığı bulunan Ertegün, TGRT'nin yüzde 75 hissesini aldı ve RTÜK Yasası'ndaki yabancı ve Türk ortak dengesi sağlanmış oldu. Ama Ertegün'ün ani ölümü dengeleri bozdu.

Fox Tv'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ertegün, satış işlemlerinin en başında TGRT'nin kendinden sonraki varisi olarak Lale Cander'i gösterdi. Aynı kaynaklar, hisselerin devrinin geçen günlerde yapıldığını ve yakında RTÜK'e bildirileceğini savundu.

Lale Cander kimdir

10 yıl Ertegün'ün Türkiye danışmanlığını yapan Cander, iddialar için "Şu an yanıtlamak istemiyorum" dedi.

Cander, bir dönem eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in çantayla Türkiye'ye 650 bin mark soktuğu iddiasıyla ilişkin davada görev almıştı.

Cander bugün ise özellikle AKP ile yakın ilişkileri olduğu dikkat çekiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dış politika danışmanlarından Egemen Bağış ve Cüneyd Zapsu ile sıkça görüştüğü belirtilen Cander, ABD'den bir çok firmaya da Türkiye danışmanlığı yapıyor.

Cander'in avukatlık bürosu dışında bir de Arsenur isimli inşaat firması var. Firmanın, Siirt'te 16 derslikli kapalı spor salonu ve yüzme havuzu bulunan 3 milyon 500 bin YTL'lk bir okul inşaatı yapıyor.