BIST 9.554
DOLAR 32,49
EURO 34,57
ALTIN 2.479,88
HABER /  SPOR

TFF'den EURO 2024 açıklaması: 'Memnuniyetle karşılıyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), “UEFA’nın EURO 2024 Değerlendirme Raporu’nu memnuniyetle karşılıyoruz” açıklaması yaptı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de, “UEFA’nın yayınlamış olduğu raporda adaylık dosyamızın haiz olduğu geniş vizyonun değerinin anlaşılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

UEFA Yönetim Kurulu’nun 2024 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkeyi belirleyeceği 27 Eylül Perşembe günkü toplantısı öncesi, seçim süreci kapsamında adaylık dosyaları kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“UEFA’nın EURO 2024 Değerlendirme Raporu’nu memnuniyetle karşılıyoruz. Futbol Federasyonu olarak, EURO 2024 adaylık dosyamıza ilişkin bugün UEFA’nın yayınladığı olumlu değerlendirme raporunu memnuniyetle karşılıyoruz.

Türkiye'nin EURO 2024 adaylık dosyası açıklandı

Federasyonumuzun ve ülkemizdeki diğer tüm paydaşların turnuvayı organize etme konusundaki güçlü motivasyonun ve ortaya koyduğu vizyonun raporda net şekilde anlaşılmasından ve UEFA’nın uzun dönemli hedeflerine paralel olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapmış olduğu işbirliği sayesinde 10 aday stadyumun ve tüm antrenman tesislerinin UEFA’ya ücretsiz olarak tahsis edilecek olmasının Türkiye’yi çok rekabetçi bir konuma taşıdığının farkındayız.

Devletimizin sunduğu koşulsuz hukuki ve mali garantiler, Türkiye’nin UEFA EURO 2024 adaylığını daha güçlü kılan en temel unsurlardan bir tanesini oluşturmaktadır.

Sağlanacak vergi muafiyetleri ve Uluslararası Yayın Merkezi’nin ücretsiz tahsisi gibi ek avantajlarla birlikte turnuvanın organizasyon masraflarından sağlanacak 165 milyon Euro tutarındaki tasarruf, Avrupa’da futbolun gelişimi için kullanılabilecek ek bir fon oluşturacaktır.”

TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN: "BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

UEFA’nın hazırladığı değerlendirme raporuna ilişkin bir açıklama yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “UEFA’nın yayınlamış olduğu raporda adaylık dosyamızın haiz olduğu geniş vizyonun değerinin anlaşılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Daha önce 3 defa bu organizasyonu düzenlemek için aday olmuştuk. Bu kez en iyi adaylık dosyasını hazırladığımızı düşünüyoruz. 9 güzide kentimizden 10 stadyumu aday gösterdik” dedi.

Türkiye’nin ev sahipliği konusunda evrensel bir vizyona sahip olduğunu vurgulayan Demirören, “Organizasyonu daha fazla kişiyle buluşturmayı ve turnuvanın ticari büyümesini Avrupa sınırlarının ötesine taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Demirören sözlerini şöyle tamamladı:

“Ülkemizde son on yılda gerçekleştirilen ve gelecekte yapılacak ciddi tesisleşme ve altyapı hamlesi sayesinde, Avrupa Şampiyonası’nı düzenlemeye daha şimdiden hazırız. Aday stadyumlarımızın hepsinin devlete ait olması ve tüm garantilere sahip olmamızın turnuvanın ticari başarısını sağlamlaştıracağına inanıyoruz. UEFA’ya teşekkürlerimizi sunuyor ve gelecek hafta gurur duyduğumuz adaylık sunumumuzu UEFA Yönetim Kurulu önünde yapmak için sabırsızlandığımızı söylemek istiyorum.” 

SERVET YARDIMCI: "AMACIMIZ TARİHİ BİR TURNUVA DÜZENLEMEK"

Değerlendirme raporuna ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ise şunları söyledi:

“Raporda yer alan ifadeler, UEFA’nın en prestijli turnuvasını düzenlemek için yapmış olduğumuz bu dördüncü girişimde ne kadar mesafe kat ettiğimizi gözler önüne seriyor. Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak, hiç şüphesiz bizim için ulusal bir önceliktir. Amacımız UEFA’nın geleneksel sınırlarının ötesine taşınacak, tarihi bir turnuva düzenlemek. En modern stadyumlarla, eşsiz aday kentlerimizle, heyecanlı ve evrensel bir Avrupa Şampiyonası düzenlemek… Hedefimiz bu… Türkiye, UEFA EURO 2024’ün ev sahipliği için şimdiden hazır. Biz de gelecek hafta yapılacak oylama öncesi, vizyonumuzu UEFA Yönetim Kurulu ile paylaşmak için heyecanlıyız.”