BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  GÜNCEL

Teslim olan PKK'lı her şeyi anlattı!

PKK terör örgütünde bulunan ve pişman olup güvenlik güçlerine teslim olan terörist gümrüklerde yaşanan alışverişi anlattı...

Abone ol

Teslim olan bir PKK'lının verdiği ifade terör örgütü PKK'nın gümrüklerde toplandığı haraçların korkunç boyutunu ortaya çıkardı.45 kişiyle vergi toplayan örgütün, sadece kokainden kilo başına 3 bin dolar vergi aldığı belirlendi.

güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lının verdiği bilgiler, örgütün sınırda kaçakçılık yapanlardan vergi adı altında aldığı rakamları ortaya koydu.

PİŞMAN OLUP TESLİM OLDU

Pişman olup güvenlik güçlerine teslim olan R.D.’nin verdiği bilgiler örgütün sınırda nasıl kaçakçılık yaptığını, uyuşturucuları nasıl sevkettiğini ve aldığı vergi oranlarını deşifre etti. Türkiye sınırında 45 PKK’lının gümrükleme faaliyeti yürüttüğünü anlatan R.D; sigara, çay, şeker, benzin, mazot, uyuşturucu ve insan kaçakçılığının yanısıra elbise, kozmetik ürünleri, araba parçaları, uyuşturucu (kristal ve kokain), av tüfeği gibi ürünlerden kilosuna göre vergi aldıklarını belirtti.

HPG MÜHÜRLÜ DAMGA

Uyuşturucu kaçakçılığında Afganistan ve Pakistan üzerinden İran’a TIR’larla, ordan da Türkiye’ye giriş yapıldığına değinen örgüt üyesi, şu bilgileri verdi:

Biz uyuşturucu kaçakçılarından atlarla yada sırtla (yayan) mal ham geçerse (baz morfin)de kilo başı 25 bin Tümen (25 dolar) işlenmiş malın geçişinde 65 bin Tümen (65 dolar) alıyorduk. Para alınan her kaçakçıya örgüt tarafından HPG mühürlü ve kağıt üzerine ‘Gümrüğünü aldık’ şeklinde not yazılıyor ve gönderiliyor.”

Örgütün kaçak mallara belirlemiş olduğu vergilendirme ücretleri şöyle:

-ÇAY 2x25 kg kutu, katır başı 7 dolar,

-SİGARA 2x50bax kutularda katır başına 7 dolar,

-UYUŞTURUCU madde baz morfin (ham olarak) de kilo başına 25 dolar

-ELBİSE giyecek, her at için 7 dolar

-UYUŞTURUCU madde işlenmiş ise kilo başına 65 dolar

-KOZMETİK ürünleri, at başı 7 dolar,

-ARABA parçalarında, at başı 7 dolar,

-KOKAİN, 1 kilodan 3 bin dolar (İran’da kilosu 50 bin dolar)

-AV tüfeği, at başı 7 dolar vergilendirme olarak para alınmaktadır.