BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,65
HABER /  GÜNCEL

'Tesbihin imamesine dokundurtmayacağız'

Kurtulmuş, Kızılay Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişimini protesto amacıyla toplanan vatandaşlara hitap etti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türk milleti, ordu milleti olan bir millettir. Bu millet, bu darbe teşebbüsünü asla TSK'ya mal etmiyor. TSK'nın içerisinde 3-5 tane FETÖ'cü çete mensubuna, 3-5 tane hukuksuz adama bağlıyor. Bunu özellikle ayırt etmenizi istiyorum. TSK içerisinde de bu darbe teşebbüsüne karşı çıkanlara ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.

Kurtulmuş, Kızılay Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişimini protesto amacıyla toplanan vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, "15 Temmuz akşamından itibaren burada ve 81 ilimizin bütün meydanlarında göğsünü siper ederek bu millet düşmanlarına karşı, demokrasi düşmanlarına karşı, bu vatanın düşmanlarına karşı canını feda edercesine meydanları dolduran sevgili Türk milleti, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum." diyerek başlayan Kurtulmuş, insanların, bazen içinde yaşadıkları olayları, onun ne kadar önemli olduğunu, o olayı yaşarken anlamayabileceğini belirtti.

"İnanın ki tarihin yazıldığı bir döneme şahit oluyoruz." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Her birinizden Allah razı olsun. Bütün Türkiye'nin meydanlarını dolduran kardeşlerimizden Allah razı olsun. Geceleri sabaha kadar dua eden ninelerimizden, dedelerimizden Allah razı olsun. Ufacık çocuğunu yanına alarak bu meydana gelen hanım kardeşlerimizden Allah razı olsun. Gencecik evlatlarını yanına alıp meydanlara gelen ve bu canilere, bu vahşilere karşı dur diyen bütün insanlardan Allah razı olsun."

Dün ve bugün cenaze törenlerine katıldığını anımsatan Kurtulmuş, şehitler içerisinde nice isimsiz kahramanlar bulunduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, "Eğer onların cesareti olmasaydı, eğer onların tankların karşısına çıkan o cesur yürekleri olmasaydı, eğer siz, onların yerine şehit olmaya hazır, namzet olan sizler olmasaydınız, bugün Türkiye bu durumda olmazdı." diye konuştu.

Alanı dolduran vatandaşların, "İdam isteriz" sloganları üzerine Kurtulmuş, "Hiç şüpheniz olmasın, bu caniler, bu akıttıkları kanları unutturamazlar. Biz, bu kanların hepsinin hesabını hukuk içerisinde soracağız ve bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır." karşılığını verdi.

- "Hükümetimiz, ilk andan itibaren işin sahibidir"

Türkiye'de ilk sefer, önceki darbelerde yaptıklarına alışmış olanların, milletin sinmediğini gördüğünü vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de, 12 Mart'ta sindirdikleri milletin, 15 Temmuz'da sinmediklerini gördüler, korkmadıklarını, geri adım atmadıklarını gördüler. Geri adım atmak var mı? Korkmak var mı? Sinmek var mı? Bunlara itaat etmek var mı? Biz, Allah'a inanır ve Allah'tan başka kimseye kul, köle olmaz, boyun eğmez ve onların önünde diz çökmeyiz. Biz rükuda, secdede eğiliriz. İpleri başkasının elinde olan, ipleri yurt dışındaki bazı çevrelerin elinde olan, çetelerin önünde ya da hiçbir beşeri gücün önünde eğilmeyiz. Bu millet, bunu gösterdi. Siz 15 Temmuz'da bunu gösterdiniz, aynısını dedeniz Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da gösterdi, bu ülkenin yeniden ayağa kalktığı, bağımsızlığını kazandığı İstiklal Harbi'nde gösterdi. Siz, o dedelerin torunu olduğunuzu ispat ettiniz."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, darbe girişiminin büyük oranda defedildiğini belirterek, "Hükümetimiz, ilk andan itibaren işin sahibidir. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız 'Tamam artık' diyene kadar, bu meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Meydanları terk etmek yok. Bu meydanlar, sadece bir tek partinin meydanı değildir. Bu meydanlarda AK Parti'li kardeşlerim, CHP'li, MHP'li kardeşlerim var, diğer partilerden kardeşlerim var, farklı dünya görüşlerinden kardeşlerim var. Bu dayanışma, milletin dayanışmasıdır, 79 milyonun dayanışmasıdır." şeklinde konuştu.

- "TSK'nın büyük çoğunluğu, şerefli insanlardan oluşuyor"

İlk andan itibaren korkmadan, cesaretle darbeye karşı duran medyaya da teşekkür eden Kurtulmuş, TRT'nin, CNN Türk'ün stüdyosunun basıldığını, bütün medya kuruluşlarının darbecilerin değil, milletin yanında olduğunu söyledi.

Darbenin karşısında duran sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra büyük bir mücadele ruhuyla cansiperane savaşan emniyet mensuplarına da teşekkür eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinden 3-5 tane mayası bozuk, 3-5 tane nereden süt emdiği belli olmayan, böyle bir darbe girişimine teşebbüs ettiyse, bu Silahlı Kuvvetlerimizi, kahraman ordumuzu bağlamaz. TSK'nın büyük çoğunluğu, şerefli insanlardan oluşuyor. Türk milleti, ordu milleti olan bir millettir. Bu millet, bu darbe teşebbüsünü asla TSK'ya mal etmiyor. TSK'nın içerisinde 3-5 tane FETÖ'cü çete mensubuna, 3-5 tane hukuksuz adama bağlıyor. Bunu özellikle ayırt etmenizi istiyorum. TSK içerisinde de bu darbe teşebbüsüne karşı çıkanlara ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum."

- "Bunu yapanlar bizim askerler değil"

Vatandaşların, "En büyük asker, bizim asker" sloganı atması üzerine Kurtulmuş, "Çocuklarınızı askere böyle gönderiyorsunuz. Bunu yapanlar bizim askerler değil. Onlar başkalarının askeri. Onlar, başkalarının askeri olmaya niyet etmiş adamlar. Onun için TSK'nın şerefli mensuplarını, bu darbe teşebbüsünün gölgesinde bırakmayacağız. Millete sahip çıkan, millet iradesine sahip çıkanlara her zaman biz de sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Siyasi partilere de teşekkür eden Kurtulmuş, "Eğer bunlar var ya, partilerden birisini ya da ikisini yanlarına çekselerdi, o zaman siz seyredin gümbürtüyü." dedi.

Yurt dışından darbe teşebbüsünün karşısında olduğunu duyuran dost ve müttefik ülkelere ve uluslararası kuruluşlara da teşekkür eden Kurtulmuş, "Onlar da darbeye destek vermediler. Eğer bu FETÖ'cüler, darbeyle ilgili bir destek bulsalardı o zaman yine bu işler başka seyrederdi." açıklamasında bulundu.

- "Hiç merak etmeyin, tesbihin imamesine dokundurtmayacağız"

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele yapılan baskını da hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu kadar alçaklık olmaz. Cumhurbaşkanımız 10-15 dakika önce oradan ayrılmasaydı, adamların hedefinin ne olduğunu orada gördünüz. Biz, bu taktiği biliyoruz. Bu taktik, tesbihin imamesini çıkar, tanelerini dağıt taktiğidir. Eski bir taktiktir. Bu millet nevzuhur bir millet değildir. Bu millet, Selçuklu'nun torunu, Osmanlı'nın torunu olan bir millettir. Hiç merak etmeyin, tesbihin imamesine dokundurtmayacağız, bu millet Cumhurbaşkanı'na sahip çıkacak, demokrasisine, milli iradeye sahip çıkacak ve inşallah Türkiye ileriye doğru gidecektir."