BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Tesadüfün böylesi görülmedi! Doktorlar bile şaşırdı

Şırnak'ın İdil ilçesinde yaşayan Emine Susin adlı iki kadın birbirlerinden habersiz sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesinde 5 dakika arayla doğum yaptılar.

Abone ol

İdil ilçesinde yaşayan Emine Susin adlı iki kadın birbirlerinden habersiz sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesinde 5 dakika arayla doğum yaptı. Aynı ismi taşıyan kadınlardan biri kız biri erkek bebek dünyaya getirdi.

İdil'de ikamet eden 4 çocuk sahibi hamile 32 yaşındaki Emine Susin doğum sancılarının başlaması üzerine İdil Devlet Hastanesine başvurdu. Aynı dakikalarda ilçeye bağlı Köyceğiz köyünde yaşayan 9 çocuk sahibi 33 yaşındaki Emine Susin de doğum için İdil Devlet Hastanesine getirildi.

Hastane çalışanlarını şaşırtan iki kadın sezaryan ile doğum yapılması için sevkedildikleri Cizre Devlet Hastanesinde aynı ameliyathanede aynı doktor tarafından 5 dakika ara ile doğum yaptı.
Biri kız biri erkek bebek dünyaya getiren kadınların durumu kendilerini ve yakınlarını olduğu kadar sağlık görevlilerini de şaşırttı. Bebekler servise, iki kadın ise yoğun bakım ünitesine alındı.

"ÇOCUKLARIN KARIŞMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Cizre Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. İlhami Yılmaz, yaptığı açıklamada, hastaneye başvuran kadınlardan ilk olarak İdil ilçe merkezinden gelen Emine Susin'i ameliyata aldıklarını, 5 dakika sonra da Köyceğiz köyünden gelen Emine Susin'in doğumunun gerçekleştiğini söyledi.
İki annenin de adı, soyadı, tanısı ve tedavisi aynı. Ancak çocukların karışması cinsiyetleri farklı olduğu için ve hastanede üst düzey klinik önlemleri aldığımız için mümkün değil" diyen Yılmaz, iki annenin de gebeliğe bağlı hipertansiyon bulunması nedeniyle bir süre yoğun bakımda gözlem altında tutulduktan sonra servise alındığını belirtti.

ekran-resmi-2015-03-09-11.48.40.png

TESADÜF FİLMLERİ ARATMADI 

İlk hastanın yakınlarını çağırdıklarında ikinci hastanın yakınlarının gelmesiyle isim benzerliğini farkettiklerine işaret eden Yılmaz, "Servise aldığımız iki hasta ilkkez birbirlerini gördü. Tanıştıktan sonra bu tür olayları sadece filmlerde gördüklerini belirtti" dedi.

Susin (32), daha önce 4 erkek çocuğu bulunduğunu belirterek, bir de kız bebek sahibi olduklarını söyledi. "Böyle bir tesadüf bizi şaşırttı" ifadesini kullanan Susin, bu tesadüf karşısında çevresindekilere dilek tutmalarını söylediğini anlattı. 

33 yaşındaki Susin de 13 yaşında evlendiğini 3'ü kız 9 çocuk sahibi olduğunu ifade ederek, bir erkek çocuk daha dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Adaşı olan hasta ile akraba olmadıklarını daha önce tanışmadıklarını vurgulayan Susin, ilginç bir doğum gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

ekran-resmi-2015-03-09-11.48.31.png

"TESADÜFÜN BU KADARINI HİÇ GÖRMEDİK"

Dünyaya gelen erkek bebeklerini kucağına alan baba Abdurrahim Susin, insan benzerliğini çok duyduğunu ancak tesadüfün bu kadarını hiç düşünmediğini kaydetti.

İlk kez kız çocuk sahibi olan baba Mehmet Susin ise eşinin işlemlerini yaptırırken hastanedeki görevlilerin işlemlerin daha önce yapıldığını söylediğini, bunun üzerine hastanede aynı ismi taşıyan başka bir hamile kadının olduğunu öğrendiklerini aktardı.