BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  DÜNYA

TESADÜFLER SONUCU SİNEMAYA GİRDİM

Türk sinemasının ’Sultan’ı Türkan Şoray, tesadüfler sonucu sinemaya girdiğini belirterek, ’’Ben bilerek sinemacı olmadım. Öğretmen Okulu’nu ...

Abone ol

Türk sinemasının ’Sultan’ı Türkan Şoray, tesadüfler sonucu sinemaya girdiğini belirterek, ’’Ben bilerek sinemacı olmadım. Öğretmen Okulu’nu okudum, sinemacı olmasam öğretmen olurdum’’ dedi.
Türkan Şoray, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği ’’6. Erciyes Film Festivali’’ne katıldı. Festivalde öğrencilerle ’Türkan Şoray Sineması’ söyleşisi yapan Şoray, salona girişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğu gözlenen Şoray, öğrencilerin hazırladığı Türkan Şoray Belgeseli’ni izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, belgeselin ardından Erciyes Üniversitesi öğrencilerinden bazılarının Türkan Şoray’la ilgili yazılarının ve Türkan Şoray resimlerinin bulunduğu ’Türkan Şoray Deyince’ isimli kitabı hediye etti. Kitaptan çok etkilendiğini belirten Türkan Şoray, öğrencilere teşekkür etti.
Sinemaya tesadüfen girdiğini belirten Türkan Şoray, ’’Sinema sanatı, en önemli sanatlardan birisi. Sinema, her şeyden önce insan olmayı ve hayatı öğretiyor. Ben sinemaya tesadüfler sonucu girdim. Bilerek sinemacı olmadım. Öğretmen Okulu’nu okudum. Sinemacı olmasaydım öğretmen olurdum. Ben sizin gibi sinemacılığı okumadım ama çok fazla hayat tecrübesi yaşadım. Kendimi geliştirmek için çok okudum, çok araştırdım’’ diye konuştu.
Öğrencilere hayatta ve işlerinde başarılı olabilmeleri için çok okumaları, dünyayı tanımaları ve kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyleyen Şoray, hayatta önemli olanın insan olmak olduğunu söyledi.
Söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını da cevaplayan Şoray’a öğrenciler bir de sürpriz hazırladı. Soru sormak üzere mikrofonu eline alan bir öğrencinin, Demet Akalın’ın ’Türkan’ şarkısını söylemeye başlaması üzerine bütün salon şarkıya eşlik etti. Şoray da şarkıyı öğrencilerle birlikte söyledi.
Süleyman Çetinsaya Salonu’nda düzenlenen söyleşinin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, Türkan Şoray’a el işlemesi bir kilim hediye ederken, protokol üyeleri de Türkan Şoray portresi ve çiçek verdiler. Türkan Şoray, öğrencileri kırmayarak onlarla bol bol fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı.