BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.427,10
HABER /  POLİTİKA

Terörü bitirmek zorundayız

CHP'li Öymen, ''Terörle mücadeleyi başarmak zorundayız" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Terörle mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmaya mecburuz'' dedi.

Onur Öymen, Atatürkçü Düşünce Derneği Körfez Şubesi'nce TÜPRAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ''Dış Politika, Terör ve Güvenlik'' konulu toplantıda, hiçbir örgütün, türlü toplumsal ve demokratik haklar için çocukları ve bebekleri öldürmeyeceğini, Türkiye'deki terör örgütü PKK'nın da ülkeden toprak kopartarak devlet kurmak istediğini söyledi.

Öymen, dış güçler tarafından desteklenen terör örgütünün, yapılan mücadeleyle 2002 yılında yokedilme noktasına geldiğini, ancak terörle mücadele politikasında değişikliğe gidilmesiyle yeniden canlandığını bildirdi.

Hükümet aldığı yetkiyi kullansın

Hükümetin terörle mücadele için 2 kez yetki aldığını, ancak bunu kullanmadığını ifade eden Öymen, şöyle devam etti:

''4 yılda terör 10 misline çıktı. Terör kurbanları da 10 kat arttı. Terörü affederek yokedemezsiniz. Çünkü terörist bunu bir zaaf olarak algılar. Terörle mücadelede kararlı olmak lazım. Apo'ya af çıkarmak için yasa hazırladılar. Tepkiler gelince 'biz hazırlamadık' dediler. Başbakan 'dağdan insinler meclise girsinler' diyor. Siz bunu nasıl söylersiniz. ''

AB çifte standart yapıyor

AB müzakereleri hakkındaki görüşlerini de dile getiren Öymen, ''2 yılda ancak 4 konu görüşülebildi. Hırvatistan gibi küçük bir ülke ise 12 konuyu görüştü. Hırvatistan, AB'ye üye olma konusunda bizi fersah fersah geride bırakmıştır. Biz halen yerimizde saymaya devam ediyoruz. Neden yerimizde sayıyoruz. Çünkü bizi istemiyorlar'' dedi.