BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Terörü Atatürk'ün anlayışıyla yendik!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörle mücadeleye ilişkin Mustafa Kemal Atatürk'ün o anlayışının örnek olduğunu açıkladı

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son yıllarda yürütülen terörle mücadeleye ilişkin TRT'de önemli açıklamalarda bulundu.

"Biz birlikte yaşadık, birlikte öldük" diyen Bakan Şahin, birlikte ölmeyi başaran millet olarak, birlikte yaşamanın da başarılması gerektiğini vurguladı. Gizliden sessiz ölüme götürmek isteyenlere karşı dikkatli ve ona karşı bir duruş ortaya konulmasını isteyen Şahin, terörle mücadelenin her dönem kendi imkanlarına göre yapıldığını vurguladı.

MİT'TEKİ 3'LÜ İSTİHBARATIMIZ BAŞARILI

Terörle mücadelede "Güçler birlikteliği, Coğrafi birliktelik ve İstihbarat birlikteliği" sağlandığının altını çizen Şahin "Belki bu birincisi olmalıydı. Haber alma operasyonun, takibin önünden gelir. Polis-jandarma istihbarat birimlerimiz ve ulusal istihbarat birimimiz olan MİT'teki 3'lü istihbarat ayağımız birlikte ve iç içe tek bir kurum gibi çalışmayı başarmışlardır" dedi.

ATATÜRK'ÜN ANLAYIŞIYLA TERÖRLE MÜCADELE ETTİK

Şahin şöyle konuştu:

"Bu genel anlayışın gereği olarak son yıllarda İstanbul'da eylem koyup Adana'ya kaçtığı zaman kaçamamalı idi ve kaçamıyor. Adana'da eylem koyup Mardin'de yaşayamamalı, yaşayamıyor. Şehirde eylem koyup kırsalda mağaralarda yaşıyordu. Yaşayamaz hale geldi yaşayamamalıydı çünkü. Güçlerin birlikteliği, istihbarat birlikteliği topyekûn ülke sathında Mustafa Kemal Atatürk'ün hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır anlayışının terörle mücadelede de hayata geçirilmesi anlayışıyladır ki son yıllarda terörle mücadelede kahraman güvenlik personelimiz büyük başarılar elde etmişlerdir."