BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Teröristlerin üzerindeki cephaneye bak!

Hatay'da gece yarısı 'dur' ihtarına uymayarak öldürülen 7 teröristin üzerinden çıkan cephanelik şok etti!

Abone ol

Hatay'da 01 Nisan 2011 günü gece yarısı 01.30 sıralarında dur ihtarına uymayan PKK'lı terörist grupla girilen çatışmada 7 terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ölü olarak ele geçirilen teröristlerin üzerinde bulunan mühimmatların fotoğraflarını basına verdi. Teröristlerin beraberinde bir cephanelik taşıdıkları görüldü.

Hatay'ın Hassa ilçesi ile Akbez Beldesi arasında kalan Meşveret Tepe mevkiinde eylem hazırlığı içerisinde olan bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla güvenlik güçleri arasında 01 Nisan 2011 günü gece yarısı 01.30 sıralarında güvenlik güçlerinin dur ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma yaşanmıştı. Ölü olarak ele geçirilen 7 erkek teröristin çatışma sonrasında yapılan üst ve çevre aramalarında 7 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, 2,5 kilo plastik patlayıcı, 5 adet roket, 6 adet roket sevk fişeği, 30 adet el bombası, 163 adet fünye, 10 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 4 adet dürbün, 5 adet telsiz, 40 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca şarjörü, 3 bin adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 60 adet P mm tabanca fişeği, 2 adet GPS cihazı, 2 adet dijital fotoğraf makinesi, 1 adet ses kayıt cihazı, 2 adet cep telefonu, 1 adet akım ölçer, 41 adet 100'lük ABD doları, 4 adet radyo ve muhtelif askeri teçhizat ele geçirildi.

Jandarma personelinde herhangi bir zayiatın yaşanmadığı çatışmanın ardından ölü ele geçirilen PKK'lı teröristler Adana Adli Tıp kurumuna götürülürken olay yerinde ele geçirilen mühimmat, güvenlik güçleri tarafından görüntülendi. Operasyonu başarı ile gerçekleştiren Hatay İl Jandarma Komutanlığına ait tanıtım levhasının önünde yakalanan teçhizat başta olmak üzere teröristlerin giydikleri spor ayakkabılar da fotoğraf karesindeki yerini aldı.