BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  POLİTİKA

Teröristlerin elinden kaçan o isim AK Parti sıralarında...

ERZURUM'da terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan AK Parti İspir İlçe Başkanı Çetinkaya, AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı. Davutoğlu'nun Çetinkaya'yı takdimi sırasında salondan alkış sesleri yükseldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Grup toplantısına katılanlar arasında ilginç bir isim vardı.

29 Mart’ta kardeşi Salih Çetinkaya ve yanlarında bulunan bir kişi ile birlikte Erzurum’dan Şanlıurfa’ya giderken Bingöl ile Diyarbakır arasında PKK’lı teröristler tarafından durdurulan araçtan indirilerek kaçırılan ve 31 Mart tarihinde teröristlerin elinden kurtulmayı başaran AK Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya TBMM’de düzenlenen AK Parti grup toplantısına katıldı.

"ONLARA DERS VEREREK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU"

Grup toplantısında Salih Çetinkaya’yı takdim eden Davutoğlu, "İspir ilçe başkanımız Salih Zeki Çetinkaya aramızda. Salih Zeki Bey, hain terör örgütü tarafından kaçırıldı ama kahramanca onlara da ders vererek özgürlüğüne kavuştu" diye konuştu. Bu sözlerin ardından salondan Çetinkaya için alkış yükseldi.

SALİH ZEKİÇETİNKAYA'NIN KAÇIRILMA OLAYI

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında bir noktada otomobili durdurularak terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan Çetinkaya'nın, teröristlerin uyumasından yararlanarak kaçmayı başardığını söylemişti.

Yeşilyurt şu bilgileri vermişti: "İlçe başkanımız, içinde tutulduğu mağarada sabah namazına uyanmış ve Yasin okuyormuş. Etrafına baktığında teröristlerin uyuduğunu görmüş. Silahları ellerinde uyuyan kişilerin tam olarak uyuyup uyumadığını kontrol için ses çıkarmış. Uyuduklarına kanaat getirince de iple bağlı ellerini taşlara sürterek çözmüş ve mağaradan kaçmayı başarmış. Yaklaşık 15 kilometre kaçarak bir köye sığınmış. Şu anda Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir jandarma karakolunda bekliyor. Kendisiyle görüştüm ve sağlık durumu iyi."

AK Parti İspir İlçe Başkanı Çetinkaya'nın, kardeşi Şahin Çetinkaya ve beraberindeki bir kişiyle 29 Mart'ta Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giderken içinde bulundukları otomobil, Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından durdurulmuş, Salih Zeki Çetinkaya'yı yanlarına alarak kaçıran teröristler, kardeşi ile yanlarındaki kişiyi ise serbest bırakmıştı. Çetinkaya, 31 Mart'ta örgütün elinden kaçmıştı.