BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  GÜNCEL

Teröristlerden brandalı önlem operasyon telaşı sardı

Fırat'ın doğusunun teröristlerden yapılacak operasyonla temizleneceği açıklaması ile sınırdaki hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait İHA ve SİHA'lardan kaçmak isteyen teröristler caddeleri topladıkları brandayla kapattı.

Abone ol

Fırat’ın doğusunun teröristlerden temizlenmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın harekat sinyali vermesi ile sınırdaki hareketlilik devam ediyor. Sabah saatlerinde ABD’ye ait helikopterlerin teröristlerin mevzi kazdığı alanda alçak uçuş yaptığı haberleri gelirlen şimdi ise teröristlerin korunmak için branda kullandığı haberi geldi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan, terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki Rasulayn'de, teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait İHA ve SİHA'lardan kaçmak için caddeleri brandayla kapattı. PKK/PYD'li teröristler, topladıkları brandaları Rasulayn merkeze götürdü.Teröristler, ilçe merkezinde sıklıkla kullandıkları caddenin üstünü brandalarla tamamen kapattı.

TIR KUYRUĞU ARTTI
Öte yanda Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Fırat'ın batısındaki son noktada bulunan ve Cerablus kentine açılan Karkamış Gümrük Kapısı'nda, güvenlik önlemlerinin artırılması nedeniyle uzun TIR kuyruğu oluştu. Saatlerce bekleyen TIR sürücüleri, Suriye'de de operasyon hazırlığı hareketliliğinin arttığını gözlemlediklerini söyledi.

DETAYLI ARAMALAR BAŞLADI
Cerablus'a açılan Karkamış Gümrük Kapısı'nda güvenlik önlemlerinin artırılması nedeniyle geçiş yapacak sürücülerin araçları detaylı aranmaya başlandı. Gümrük kapısında uzun TIR kuyruğunun oluştuğu görüldü. TIR sürücüleri, saatlerdir beklediklerini dile getirerek, Suriye'de de operasyon hazırlığı hareketliliğinin arttığını gözlemlediklerini söyledi. TIR sürücüsü İsa Kılıçparlar, "Gümrük kapısından günlük 120 ile 140 araç geçiyor. Burada sıra sistemi olduğu için kuyruk oluyor" dedi.

OPERASYON HAZIRLIĞI VAR
Cerablus'ta operasyon hazırlığı olduğunu gördüğünü aktaran TIR şürücülerinden Nuri Kılıçparlar ise "Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlığından dolayı kapı ağır çalışıyor. Cerablus'a TIR'ımla mal taşıyorum. Sınırın öbür tarafında sevkiyat söz konusu, operasyon hazırlıkları yapılıyor. Operasyon beklentisi var" diye konuştu.

Fırat'ın doğusunda ABD'den 'alçak' uçuş