BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

Teröristin itirafı Erdoğan'ı haklı çıkardı

Güvenlik güçlerine teslim olan bir PKK'lı teröristin itirafları BDP-PKK ilişkisini gözler önüne serdi.

Abone ol

Güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı bir teröristin itirafları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'BDP, PKK'nın siyasi uzantısıdır' sözlerini haklı çıkardı. PKK'lı terörist, BDP'ye üye gençleri PKK'ya çekmek için partisinin binalarında 'ikna odaları' kurduklarını itiraf etti.

Bugün'ün haberine göre, teslim olan terörist, 8 Ağustos 2011 saat 2.30'da alınan ifadesinde, BDP'nin PKK'ya nasıl adam kazandırdığını şöyle anlattı:

"BDP kırsala gidecek şahıslara Habib kod adlı kişi vasıtasıyla ekonomik imkan temin ediyor. Habib, gençlerin kırsala gitmesini sağlıyor. Toplumsal olaylarda molotof ve havai fişek gibi malzemeleri temin ederek gençlere veriyor. Daha sonra da gençlere eylem yaptıkları için para dağıtıyor. BDP içerisinde bulunan gençlik odasında örgütsel propaganda yapılıyor. Gençlerin dağa gitmesi yönünde telkinler yapılıyor."

ERDOĞAN HAKLI ÇIKTI

İtirafçı teröristten, Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın ve uzantılarının yatırımlardan ve bölgesel gelişmeden rahatsızlık duyduğunu sık sık dile getiren Başbakan Erdoğan'ın tespitini doğrulayan sözler geldi:

"Bu bölgenin gelişmesini istemiyorlar. Bölge gelişirse halkın refah düzeyinin artacağını ve böylelikle insanların ve gençlerin bilinçleneceğini ve örgütün bu durumdan zarar göreceğini düşünüyorlar. Dağa çıkacak eleman bulmakta zorlanacaklarını biliyorlar. Bundan dolayı da bu tür eylemlerle buraların gelişmesini engellemeye çalışıyorlar."

KARDEŞ KAVGASIYMIŞ ANLADIM

Kendal kod adlı PKK'lı, terör örgütüne yeni katılanların çoğunun pişmanlık duyduğunu ancak öldürülme korkusu sebebiyle ayrılamadığını söyledi. PKK'nın bu kaçışları önlemek için 'dönüşün cezası ölümdür' şeklinde sindirme politikası uyguladığını belirten terörist şöyle devam etti:

"Yeni gelen kişileri eski örgüt elemanlarına takip ettiriyorlar. Kaçmaya eğilimli olan örgüt elemanlarını da Kuzey Irak'a gönderiyorlar. Ayrıca, kaçmalarını engellemek için de öldürmekle tehdit ediyorlar. Dağa çıktığımda büyük bir pişmanlık duydum. Ölmenin ve öldürmenin kimseye çözüm üretmeyeceğini anladım. Örgütün bizleri kandırarak kullandığını gördüm. Bu çatışmanın kardeş kavgası olmaktan, kardeşi kardeşe kırdırmaktan başka bir şey olmadığını anladım."