BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Terörist Şafak Yayla'nın babası bakın ne demiş?

Çağlayan Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden, operasyon sırasında öldürülen teröristlerin Şafak Yayla babası oğlu için bakın neler demişti.

Abone ol

Adliyede savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristlerin Şafak Yayla (1991) ve Bahtiyar Doğruyol (1987) olduğu belirlenmişti. Şafak Yayla'nın babası Şinasi Yayla, oğlu hakkında 2 yıl önce verdiği bir röportajda bakın neler demiş.

Şafak Yayla'nın babasının 12 Haziran 2013'te verdiği röportajda çarpıcı sözler söylediği ortaya çıktı.  Baba, hem Şafak Yayla hem 2013'te Edirne'de yakalanan ve yurtdışında silah ve bomba eğitimi aldığı öne sürülen oğlu Bulut Yayla için konuşmuştu.

İşte 12 Haziran 2013'te İHA'da yer alan o haberde babanın ifadeleri:

Zonguldak’ta maden ocaklarından emekli olduktan sonra memleketleri Giresun’a döndüklerini belirten baba Şinasi Yayla, şöyle konuştu: “Bizim iki oğlumuz var. Ben ikisini de 20 yaşına getirene kadar büyük mücadele verdim. Çocuklarımı topluma faydalı olmaları için üniversiteye verdim. Büyük oğlum Bulut, Uludağ Üniversitesi’ne başladı. Küçük oğlum Şafak Yayla da İstanbul Üniversitesi’ni derece ile kazandı, okusaydı belki güzel bir kariyeri olacaktı. Onlara çok kızdım ancak bir baktım iş işten çoktan geçmişti."

Baba Şinasi Yayla, çocuklarının "baba biz Halk Cephesi’ndeyiz yanlış bir şey yapmıyoruz bizim çalışmalarımız yasal. Yasal olmasak devlet bizi içeri alır" dediklerini anlattı.

010420151108560096329_2.jpg

ÇOCUKLARIM İRTİBATI KESTİ

Çocuklarına inandığını belirten baba Şinasi Yayla, şunları söyledi: "Bende inandım ama bir zaman sonra baktım çocuklarım son iki yıl irtibatı kesti. Bu durumdan kuşkulandım ve sonra medyada canlı bomba Şafak Yayla, bir zaman sonra baktım canlı bomba Bulut Yayla. Neyse Şafak Yayla yakalandı (2011) ve ben yakalandığına sevindim. Kimseye zarar vermeyeceğine inanıyorum ama verecekse yakalanması benim için daha hayırlı. Ben dinine imanına bağlanan bir Müslüman çocuğuyum, merhametli bir insanım çocuklarımı da böyle yetiştirdim. Ama Türkiye’de şartlar bizim istediğimiz gibi gitmedi. Olsun biz bu zorluklara rağmen doğruları güzelleri tercih ettik. Ama benim çocuklarım direnemedi.”

YUNANİSTAN'DAN GELDİ

Oğlunun Yunanistan’a kaçtığını ve burada eğitim aldığını bilmediğini ifade eden baba Yayla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha sonra Milli İstihbarat, Yunanistan’da olduğunu söyledi. Bulut’un yakalandığını ve Türkiye’ye getirildiğini haber verdiler. Ben, eşimle birlikte oğlumun yanına gittik. Bu çocuk işçi emeklisi bir babanın çocuğu. Ben çocuklarımın yapısını biliyorum. Cebindeki harçlığını garibanlarla paylaşır. Böyle bir insandan canlı bomba olur mu?