BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  GÜNCEL

Terörist Şafak Yayla'nın ağabeyleri bakın kim çıktı?

İstanbul Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Bahtiyar öldüren DHKP-C örgütü üyesi Şafak Yayla'nın iki ağabeyi de aynı örgüte üye

Abone ol

İstanbul Adalet Sarayı'nı basarak Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren DHKP-C'lilerden Şafak Yayla'nın iki ağabeyi de aynı terör örgütüne yönelik operasyonlarda yakalanmış. Büyük abisi Mehmet Yayla, 2013 yılında Ak Parti'ye düzenlenen Lav silahlı saldırının faili. Diğer abisi Bulut Yayla, DHKP-C Okmeydanı Bölge Sorumlusu. 

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı İstanbul Adliye Sarayı'ndaki odasında rehin aldıktan sonra öldüren DHKP-C örgütü üyesi Şafak Yayla'nın ağabeyi Bulut Yayla da örgüt üyesi olduğu için defalarca gözaltına alındı. Katilin ağabeyi Bulut Yayla, DHKP-C'nin Okmeydanı alan sorumlusu. Büyük ağabeyi Mehmet Yayla ise 2013 yılında Ak Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen lav silahlı ve roketatarlı saldırının faili.

ŞAFAK YAYLA'YI ABİSİ ÖRGÜTE DAHİL ETTİ

Şafak Yayla'nın abisi Bulut Yayla, DHKP-C Okmeydanı alan sorumlusu. Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Bulut Yayla 2'inci sınıfta terör örgütü DHKP-C ile tanıştı. Okulu yarıda bırakan Yayla örgüt içerisinde Okmeydanı alan Sorumluluğu'na yükseldi. Bu sırada kardeşi Şafak Yayla'yı da örgütsel faaliyetlere alıştırdı. Abi kardeş okulu bırakıp DHKP-C eylemlerine katılmaya başladı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 18 Ocak'taki DHKP-C operasyonda hedef gözaltı listesinde iki kardeşin adı da yer aldı. Şafak Yayla canlı bombalı eylem hazırlığı iddiasıyla polis tarafından Okmeydanı'nda gözaltına alınırken, abisi Bulut Yayla izini kaybettirdi.

bulut-yayla.jpg

ERDOĞAN'I PROTESTO ETMİŞTİ

Bulut Yayla, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hollanda'da protesto ederken gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart 2013'te Hollanda'ya düzenlediği resmi ziyarette bir grup tarafından protesto edildi. Türk heyeti konvoy halinde Lahey'de Başbakanlık konutuna girerken gerçekleştirilen eyleme katılan 3 kişiden birisinin Bulut Yayla olduğu tespit edildi. Hollanda polisi tarafından protesto gösterisi gözaltına alınan Yayla ile ilgili hemen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devreye girdi. Hollanda polisine Bulut Yayla'nın akıbeti soruldu. Hollanda polisinin Yayla'yı 48 saatlik gözaltı süresinin sonunda serbest bıraktığı anlaşıldı.

hollanda-gözalti.jpg

BÜYÜK AĞABEY MEHMET YAYLA AK PARTİ'YE LAV SİLAHIYLA SALDIRMIŞ

Şafak Yayla’nın ağabeyi Mehmet Yayla, 30 Temmuz 2013’te mühimmat yüklü bir şişme botla Türkiye’ye giderken Ege’de Sakız adası açıklarında yakalanmıştı. Mehmet Bulut geçişi sırasında Yunan polisi tarafından yakalanmamış olsa, TBMM ve ABD Başkonsolosluğu'na saldırı düzenleyecekti.

mehmet-bulut.jpg

Türkiye'de saldırı gerçekleştirmeyi planladığı belirtilen ve 1.5 yılı aşkın süredir Yunanistan'da tutuklu olan Mehmet Yayla, cezasının beşte üçünü çektikten sonra, yani iki yıl içinde serbest bırakılacak.

Mehmet Yayla, 19 Mart 2013'te Ankara´da Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi´ne lav silahları ve roketatarlarla saldıran iki kişiden biriydi. Yayla, saldırının ardından Hatay üzerinden Suriye'ye oradan da Yunanistan'a geçmiş, tekrar saldırı yapmak üzere Türkiye'ye geçmek isterken yakalanmıştı.

Ak Parti'ye yapılan roketatarlı saldırıda binaya hasar verilmişti.

ak-parti-saldiri.jpg

GİRESUNLU BABASI DİNİNE BAĞLI EMEKLİ MADENCİ

Yayla ailesini Türkiye, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle tanıdı. Üç  çocuğunu DHKP-C'ye kaptıran Şinasi Yayla, Zonguldak’ta maden ocaklarında çalışmış, kendisini "Ben dinine imanına bağlanan bir Müslüman çocuğuyum, merhametli bir insanım çocuklarımı da böyle yetiştirdim" diyerek anlatan emekli bir işçi.

Emekli olduktan sonra memleketi Giresun’a dönen Yayla, geçen yıl oğulları gözaltına alındığında "İyi ki yakalanmış. Çocuklarım bana biz Halk Cephesi'ndeyiz kötü bişey yapmıyoruz. Bizim çalışmalarımız yasal demişlerdi. Ancak daha sonra çocuklarımı canlı bomba yaptılar. Ben yakalandığına sevindim" demişti.

ANNE "RÜYALARIMDA ONLARI GÖRÜYORUM"

"Rüyalarımda hep onların küçüklüğünü görüyorum" diyen anne Aysel Yayla ise “Okullarında onlarla gurur duyardım. Üçü de çok başarılıydı. Çocuklarım üniversiteye gittikten sonra değişti. Birbirimizden uzaklaştık, ayrı düştük. Uzun zaman oldu onları görmeyeli. Onları çok özledim” demişti.

yayla-ailesi.jpg