BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Terör örgütüne tedavi sözü mü verildi?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Türkiye’ye getirilen yaralı PYD ve PKK’lıları sordu

Abone ol

Kobani’de yaralanan PYD ve PKK’lılar tedavi için Türkiye’ye getirildi; MHP’li Türkkan konuyu TBMM’ye taşıdı. Türkkan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

PYD’LİLERİN TEDAVİ EDİLMESİ TÜRKİYE’NİN SORUMLULUĞUNDA MI?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na IŞİD’den kaçan Kobanili sivillerin yanı sıra çatışmalarda yaralanan PYD’liler hangi gerekçeyle Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınmıştır diye soran Türkkan, PYD’lilerin tedavi edilmesi Türkiye’nin görevi ve sorumluluğunda mı sorusunu yöneltti.

PKK’LI YARALILAR DA TÜRKİYE’DE Mİ TEDAVİ EDİLDİ?

Önergesinde; PYD ile birlikte IŞİD’e karşı çatışan 40 PKK’lının da Türkiye’de tedavi edildiği doğru mu diye soran MHP’li vekil, yaralılar arasında yer alan PKK’nın Diyarbakır sorumlusu Sofi kod adlı Selahattin Dilek’e hukuki bir işlem uygulanmış mıdır sorusuna da yanıt istedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KAPSAMINDA PKK’LILARIN ÜLKEMİZDE TEDAVİ EDİLMESİ DE Mİ VAR?
IŞİD kuşatmasının ardından Kandil’in talimatıyla Kobani’ye geçerek PYD’lilerle birlikte savaşan PKK’lılardan yaralananların da Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınması çözüm süreci kapsamında gerçekleştirilen bir uygulama mı diye soran MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu konuda terör örgütüne bir söz mü verilmiştir sorusunu da Bakan’a yöneltti.

Türkkan, özellikle son 1 haftada gelen yaralı PYD’liler nedeniyle Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan yoğunluk ve bu durumdan kaynaklanan diğer hastaların karşılaştığı olumsuzlukları da önergesine taşıdı.

Türkkan'ın soru önergesi şöyle:

Kobani’de çatışmaların şiddetlendiği 4 Ekim’den itibaren 422 PYD’linin Türkiye’ye getirildiği öğrenilmiş, bu yaralıların Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, PYD ile birlikte IŞİD’e karşı çatışan 40 PKK’lının da Türkiye’de tedavi edildiği, yaralılar arasında yer alan PKK’nın Diyarbakır sorumlusu Sofi kod adlı Selahattin Dilek’in ise gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa’da hastaneye yatırıldığı öğrenilmiştir.
Özellikle son 1 haftada gelen yaralı PYD’liler nedeniyle Suruç Devlet Hastanesi’nde büyük yoğunluk yaşandığı, güvenlik açısından da riskler oluştuğu, hastanenin acil durumlar dışında sivil vatandaşlara hizmet veremediği, yatarak tedavi gören bazı sivil hastaların da başka hastanelere nakledildiği belirtilmiştir.

Bu nedenle;

1-IŞİD’den kaçan Kobanili sivillerin yanı sıra çatışmalarda yaralanan PYD’liler hangi gerekçeyle Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınmıştır, PYD’lilerin tedavi edilmesi Türkiye’nin görevi ve sorumluluğunda mıdır?

2-PYD ile birlikte IŞİD’e karşı çatışan 40 PKK’lının da Türkiye’de tedavi edildiği doğru mudur, yaralılar arasında yer alan PKK’nın Diyarbakır sorumlusu Sofi kod adlı Selahattin Dilek Şanlıurfa’da hastanede tedavi altına alınmış mıdır, kendisine hukuki bir işlem uygulanmış mıdır?

3-IŞİD kuşatmasının ardından Kandil’in talimatıyla Kobani’ye geçerek PYD’lilerle birlikte savaşan PKK’lılardan yaralananların da Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınması çözüm süreci kapsamında gerçekleştirilen bir uygulama mıdır, bu konuda terör örgütüne bir söz mü verilmiştir?

4-Tedavi edilenler arasında PYD’nin askeri kanadında yer alan üst düzey konumdaki kişiler de var mıdır?

5-Özellikle son 1 haftada gelen yaralı PYD’liler nedeniyle Suruç Devlet Hastanesi’nde büyük yoğunluk yaşandığı, güvenlik açısından da riskler oluştuğu, hastanenin acil durumlar dışında sivil vatandaşlara hizmet veremediği, yatarak tedavi gören bazı sivil hastaların da başka hastanelere nakledildiği doğru mudur?

6-Yaşanan bu durumdan hastanede yatan ve tedavi için gelen diğer hastaların etkilenmemesi için ne gibi önlemler alınmıştır ya da alınacaktır?