BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,55
HABER /  DÜNYA

Terör örgütüne büyük darbe! Üç koldan şehre girdiler

Irak ordu güçleri, yerel aşiretler ve uluslararası koalisyonun hava desteğiyle IŞİD'in ellinde tuttuğu Felluce kentine bomba yüklü araçlarla girdi.

Abone ol

Irak ordusunu bağlı güvenlik güçleri ve bölgedeki yerel aşiretler, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle terör örgütü DAEŞ'in ellinde tuttuğu Felluce kentine üç koldan girdiği belirtildi.

Enbar İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Raci Barakat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Felluce'yi kurtarma operasyonuna katılan güçler sabahın erken saatlerinde kente üç koldan girmeyi başardı. Söz konusu güçler kentin güney, doğu ve kuzey cephelerinden ilerleme sağlıyor." dedi. 

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLARLA SALDIRI

Terör örgütü DAEŞ'in Iraklı güçlerin ilerlemesini engellemek için bomba yüklü araçlarla saldırı başlattığını aktaran Barakat, "Havan topu, katyuşa füzeleri ve yere döşenen mayınlarla kente girilmesini önlemeye çalışıyorlar." diye konuştu. 

ABD OPERASYONLARLA DESTEKLİYOR

ABD'nin hava operasyonlarıyla desteklediği peşmerge birlikleri, IŞİD'in elindeki dört köyü geri aldı. Örgüte ait bombalı araçların imha edildiği operasyonda 60 kilometrekarelik bir alan temizlendi.

5 BİNDEN FAZLA PEŞMERGE KATILIYOR

Musul operasyonuna 5 binden fazla peşmerge ağır silahlarla katılıyor. İngiliz The Guardian gazetesi, en az 15 ABD ve Kanada askerinin peşmerge ile birlikte cephede savaştığını aktarıyor. Kurtarılan köylerin bulunduğu Hazır bölgesi, Musul kent merkezine 37 kilometre mesafede yer alıyor.

DAHA ÖNCEKİ OPERASYONDA SONUÇ ALINAMADI

IŞİD 10 Haziran 2014 tarihinden bu yana yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Musul'u elinde tutuyor. Daha önce Mart ayında başlayan operasyonda sonuç alınamamıştı.Öte yandan, IŞİD'in Musul'un güneyinde bulunan Zummar ilçesine kimyasal saldırıda bulunduğu ileri sürüldü. DHA'nın Musul'daki yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, terör örgütü Kehriz köyüne klor gazı içeren füzelerle saldırdı.Saldırıda 35 kişide nefes darlığı, ciltte ciddi yanıklar şeklinde zarar oluştu.

IŞİD RAKKA'DA DİRENİYOR

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki kalesi Rakka'da ise günlerdir silah sesleri susmuyor. PKK'nın Suriye kolu YPG, Araplar ve Türkmenlerden oluşan askeri güçler IŞİD'e kentin kuzeyinden saldırıyor ancak terör örgütü intihar saldırıları ve bomba yüklü araçları infilak ettirerek direniyor.

Rakka'da YPG'lilerle birlikte savaşan Amerikan askerlerinin üniformalarındaki örgüt apoletleri geçtiğimiz haftadan bu yana Türkiye'nin gündeminde. Washington, askerlerin arma takmasının uygunsuz olduğunu kabul etmiş ve durumun düzeltileceğini açıklamıştı.