BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  POLİTİKA

Terör örgütünden talimat alanlarla işimiz olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane'de toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Abone ol

Bingöl'deki Kobani eylemlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünden talimat alanlarla işimiz olmaz dedi.

 İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Cumhurbaşkankanlığı seçiminde Gümüşhane yüzde 75 oy ile en yüksek oy veren illerden oldu.

-Gümüşhane için, 200 trilyon tutarında 26 eser, yatırım tamamlandı.

-Türkiye son 12 yılda büyüme,kalkınma ve demokratikleşme yolunda çok önemli adımlar attı.

-Türkiye'yi yavaşlatan ne varsa el birliği ile onları devre dışı bıraktık. Türkiye'yi bölgemizin parlayan yıldızı haline getirdik.

121020141654165363471.jpg

ALÇAKÇA SALDIRIYORLAR

-Huzur ve kardeşlik kazandı, yüksek faizden nemalananlar kaybetti. Kaybedenler şimdi alçakça saldırıyor. Millet kazandı, bu hainler, çıkar çevreleri kaybetti.

-Şimdi Kobani'yi bahane ediyorlar. Bu eylemlerin arkasında kimlerin olduğuna, kimlerin övdüğüne bakın. Bunların arkasında PKK var. Uluslararası medya, uluslarrası güçler var ama birliğimizi bozamayacaklar.

- Kobani için gözyaşı dökenler, Halep için, Rama için, Humus için, Musul için neredeler? Kobani'deki sivillere el uzatan onlara kapılarını açan tek ülke Türkiye.

‘TERÖR ÖRGÜTÜNDENTALİMAT ALANLARLA İŞİMİZ OLMAZ’

-Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz anında olaylara müdahale ediyor ve hesap soruyor. Bingöl'deki alçakça saldırıyla irtibatı olanlar şimdi yargıya sevk edildi. Şiddet eylemlerinin yaşanmaması için en sert tedbirler alınacak. Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek değildir. Çözüm süreci şiddete, vandallığa, yağmacılığa göz yummak değildir. Biz çözüm sürecini 77 milyonun kardeşliği için bugünlere getirdik. 77 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için de bundan sonra en kararlı şekilde bu süreç devam edecek. Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, hala şiddet çağrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olamaz. Bizimle Anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. İstemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de uğurlar olsun deriz.

AMAÇ KOBANİ DEĞİL, BİRLİĞİ BOZMAK

-Asıl amaç, asıl gaye, asıl niyet çok başka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduğuna, kimin bu eylemlere sempati ile yaklaştığına, kimin bu gayri meşru eylemleri övdüğüne bakın. Gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var. Onun gölgesindeki siyasi parti var. Ana muhalefet partisi var. O malum medya ve o malum kalemler var. Uluslararası medya var. İnternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var. Amaç Kobani değil. Amaç Türkiye'nin şurada görülen şu birlik var ya, bu birliği bozmak.

-Gün birlik olma günüdür. Gün sağduyu, itidalli davranma günüdür. Bütün siyasi partilerimizden, sivil örgütlerimizden, özellikle de vatandaşlarımızdan tahriklere karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. Hiç endişeniz olmasın. Devletimiz bütün bu olayları bastıracak, hesabını da soracak güçtedir. Huzuru bozmak isteyenlere karşı ne gerekiyorsa o yapılır ve yapılıyor. İnanıyorum ki milletimiz bu tahriklere gelmeyecek. İnanıyorum ki milletimiz bu serserilerin, bu vandalların kurdukları öfke tuzağına düşmeyecek. Milletimizin masum ile suçluyu birbirinden ayıracağına yürekten inanıyorum. Bu olaylar nedeniyle tuzağa düşüp Kürt'ün Türk'e, Türk'ün de Kürt'e düşman olmasına asla fırsat tanımayacağız.