BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü PYD Hatay'da 2 karakola saldırdı!

HATAY 'dan son dakika saldırı haberi geldi. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Afrin'de Hatay'daki 2 sınır karakoluna havanlı saldırı düzenledi. Yayladağı ilçesindeki olaydan ilk görüntüler de geldi.

Abone ol

HATAY'da PYD iki karakola saldırı düzenledi. Saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait jetler, Sincar'da terör örgütü PYD'ye ağır bir darbe vurdu.

Çok sayıda teröristin öldürüldüğü saldırılardan sonra; örgütün elinde bulundurduğu Afrin'den Hatay'daki 2 sınır karakoluna saldırı düzenlendi.

Hatay'ın Yayladağı İlçesi Kızılçat Karakolu yakınlarına Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen top mermisi düştü. Atış yapılan bölgeye misliyle karşılık verildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA! YARALI YOK

Türkiye ile Suriye sınırındaki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kızılçat Karakolu yakınlarına sabah saatlerinde boş araziye düşen top mermisi nedeniyle can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre; 2 saldırıda da yaralanan olmadı.

PYD SINIRA MEVZİ KAZIYOR

Hassa İlçesi'nin Sugediği Mahallesi'nin hemen karşısında yer alan Suriye'nin Karababa Köyü yakınlarında terör örgütü PYD'lilerin mevzi kazmaya başladığı saptandı. Bu gelişme üzerine sabah saatlerinde sınır karakollarından PYD mevzilerine havan atışları yapıldı. Yapılan atışların sesleri sınıra yakın köylerden duyulurken, aralıklarla bölgede atış seslerinin gelmeye devam etti.

PKK'LILAR BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Öte yandan Türkiye-Suriye sınır hattına çekilen duvar nedeniyle her yıl Amanos Dağları'ndaki PKK'lılara destek olarak Suriye'den gönderilen teröristlerin bu yıl Türkiye'ye geçiş yapamadığı ve sınır bölgesinde beklediği, gerçekleştirilen atışlarla sınır hattından Türkiye'ye geçmeye çalışan PKK'lıların da bölgeden uzaklaştırıldığı iddia edildi.