BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  GÜNCEL

6 BDP'li belediye başkanına gözaltı

KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında aralarında Van Belediye başkanı olmak üzere toplam 6 başkan gözaltına alındı

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile bazı ilçe belediye başkanları gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Güvenlik güçleri yine sabah erken saatlerde Van'ın Başkale İlçe Belediye Başkanı Hecer Sarihan, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik'i evlerinde, Özalp İlçe Belediye Başkanı Murat Durmaz'ı ise bulunduğu Gaziantep'te gözaltına aldı. Böylece gözaltına alınan belediye başkanlarının sayısı 6'ya yükseldi.

Bunların yanı sıra, BDP'nin Başkale BDP eski ilçe başkanı Derviş Polat, Muradiye, İlçe başkanı Şirin Yıldız ve İzmir'de bulunan Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş de gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonlar sırasında belediye binalarında da aramalar yapılırken çok sayıda evrak ve hard diske el konuldu.

Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Van Belediyesi ile Başkale, Edremit, Özalp ve Muradiye ilçe belediye başkanlıkları binalarında sabah saatlerinde başlayan arama devam ediyor.  Operasyon kapsamında belediye başkanları ile bazı meclis üyeleri ve BDP'li yöneticilerin evlerinde de arama yapılıyor.

KAYA'NIN EVİNDE 3 SAAT ARAMA

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Halilağa Mahallesi'ndeki evinde 3 saat süren aramanın ardından polisler tarafından alınarak Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki prefabrik başkanlık binasına götürüldü. Kaya'nın makam odasındaki aramanın ardından gözaltına alındığı bildirildi. 

AYSEL TUĞLUK YANINDAYDI

Kaya'nın evinde bulunan bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk da evdeki aramanın ardından Kaya ile belediye binasına gitti.

Soruşturma kapsamında Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz'ın da gözaltına alındığı belirtildi.