BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  GÜNCEL

Terim'de madalyonun öteki yüzü

Fatih Terim 2000 ruhunu Galatasaray'daki 3. döneminde yakalayabilecek mi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Galatasaray ile anlaşan Fatih Terim, 3. döneminde başarılı olacak mı? Farklı görüşler itirazlar yükseliyor spor kamuoyunda. Hem sarı kırmızılı camia içinde hem de spor kamuoyunda kuşkular var. Kurtarıcı olarak lanse edilen ve Galatasaray'ı yeniden ayağa kaldıracak isim olarak getirilen Terim'in yükü çok ağır. 

YARISI 'HAYIR' DEDİ

Galatasaray'ın çiçeği burnunda yöneticilerinin kafasında soru işaretleri çok olunca yönetim kurulu oylamasında Terim adeta direkten döndü. 7 'evet' 7 'hayır'ın çıktığı oylama Terim'in kafasında demoklesin kılıcı gibi sallanacak.

2008 AVRUPA HARİÇ İYİ DEĞİLDİ

Karizması, heyecanı, taraftarına verdiği coşku, futolcularını motive etmesi hep konuşuldu. "İmparator" lakabıyla anıldı. Ancak UEFA kupası sonrası Türkiye macerası 2008 Avrupa Şampiyonası hariç pek de iyi geçmedi. 

GERİSİ TEFERRUAT

 "Galatasaray söz konusu olunca bazı şeylerin üzerinde durulmuyor, gerisi teferruat oluyor" sözleri yine Terim'in öne çıkan sözleri arasında yer aldı. Hatta İsviçre'ye elendiğimiz play-of maçında sadece takımı değil tüm Türkiye'yi dolduruşa getirmekle suçlanmıştı. Alpay daha birinci dakikada o aşırı motivasyonla penaltıya sebebiyet vermesi hala hafızalardaki yerini koruyor.

Anlaşmak için bir araya gelen Terim'in Aysal ile görüşmesinde gözlerden kaçan küçük ama önemli bir detay vardı. Ünal Aysal'ın çizdiği görüntü belki de Terim'i değiştirip kulübün yeniden kurumsallaşma adına küllerinden doğmasına neden olacak.

AYSAL FARKI

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın "sözleşme için kaç para istersin?" sorusuna Terim'in "Futbolculuğum ve teknik adamlığımda asla para konuşmadım. Yine boş mukaveleye imza atarım" yanıtı verdiğini ama Ünal Aysal'ın "Ben diğer başkanlara benzemem, düşün ve rakamı bildir" şeklindeki açıklamaları spor basınında yer aldı.

TERİM'İN "BOŞ MUKAVELE" ÖNERİSİNE HAYIR

G.Saray'da Aysal'ın başkanlığa seçilmesiyle önemli bir 'racon' da son buldu. Önceki yıllarda başta Terim olmak üzere bir çok ünlü futbolcu, boş mukavelelere imza atmış, sonra başkan ve yönetimce alacakları ücret takdir edilmişti.

BAŞARI NASIL GELİR?

Nokta atışı transferler, takım ruhunun sahaya yansıtılması ve camianın tek yumruk olmasıyla başarının geleceğini düşünürsek, Terim'i uzun ince bir yol bekliyor. Hocanın ikinci döneminde izlenen transfer politikası ortada. Büyük ümitlerle alınan onlarca futbolcunun nasıl gönderildiğini unutulmadı.

Ünal Aysal'ın projesyonellik ve kurumsallaşma vurgusu ile Terim'in yaşanan acı tecrübeler ışığında gerekli dersleri çıkarması halinde başarı Galatasaray gibi başarılara alışık bir camiya uzak olmayacaktır.