BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Tercih Sizin!

Şşşşşş!, sessiz olun! Bir toplum uyuyor!

Şşşşşş!, sessiz olun! Bir toplum uyuyor!

Susun ve uzuvlarınızı içeri çekin, sokakta bir kadın ölüyor/öldürülüyor!

Erken koparılıyor bir gül dalından. Gülün rızası yok. Güller hilafına, bir cinayet işleniyor!

Susun ve ağzınızda biriktirin korkularınızı. Bir hurma tanesi gibi, saklayın dille damak arasında ve korunmayı umun. Kalbinize ekilmiş bir tohumun; göğsünüzü yırtmadan dal budak vereceğine inanın. Yırtarsa da, o göğüs sizin değilmiş gibi davranın.

Susun ve eğriltin şahitliğini sözün! İsterseniz; görmedik/duymadık/bilmiyoruz deyin! Bu bir kadının ölümünü eksiltmez! Eksiltmez, masumun sevgisinin çoğalmasını Yaratan katında.

Eksiltir lakin sizin inancınızı; önce kendi içinizde sonra tüm insanlar içinde. Korkunun parmakları size döner. “İşte bu işte bu” Diye bağırırlar önce rüyalarınızda. Sonra kan sıçramış sokaklarda.

Vicdanı, köpeğidir insanın. Doğru beslersen sevindirir; yanlış beslersen gün gelir tebessüm ettiği ak dişleriyle parçalar sahibini!

Susun ve boşaltın sözün içini! Sözü, sözle aldatın; insanı insanla. Masumu günahkâr, günahkârı masum gösterin ve çoğaltın dünya cehenneminizi. Bir/bin çocuğu öksüz bırakın. Alın nefes kadar muhtaç olduğu şefkatini elinden. Gecelerini doğrayın, yetimliğin kılıçlarıyla! Uyuyun sonra uyuyabiliyorsanız hala, ağzınızda bir bataklık gibi büyüyen dilinizle.

Susun! Bir babanın kızını alın elinden. Bir annenin yeryüzündeki meleğinin kanatlarını kesin. Ve bozun dünyanın dengesini! Karanlığı çoğaltın! Ve yırtın haksızlığın bileylediği dişlerinizle dünyanın rahmini!

Ya da susturun sessizliği ve uyanın tercih sizin! İzin vermeyin güllerin vakitsiz koparılmasına. İzin vermeyin bir çocuğun annesiz büyümesine. İzin vermeyin bir babanın kızından koparılmasına. İzin vermeyin bir annenin yarım beden yaşamasına.

Tercih sizin!