BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.435,42

Terazi burcunda yeniay doğuyor

Bugün saat 03:11’de Güneş ile Ay kavuşacak ve 8 derece Terazi burcunda yeniay doğacak.

1 Ekim'de saat 03:11’de Güneş ile Ay kavuşacak ve 8 derece Terazi burcunda yeniay doğacak.

Her yeniay içinde bulunduğu burcun enerjisini ortaya çıkarır. Yeniayda başlayan girişimler, atılan tohumlar Ay ışığını büyüttükçe olgunlaşır, görünmeye başlar ve sonuca doğru gider.

Sonbahar mevsimini başlatan öncü nitelikli burçlardan olan Terazi hava elementinin sosyal ve zihinsel enerjilerini de bünyesinde taşır.

Yeniay dilek ve arzuların ortaya çıktığı, yeni tohumların atıldığı dönemlerdir. Zodyağın yedinci burcu Terazi bireysel değil, toplumsal burçlardandır. Koç-Terazi hattı ben ve biz kavramları arasındaki dengeyi barındırır.

Koç benim isteklerim derken Terazi biz olabilmek için çoğu zaman karşısındaki kişinin isteklerine odaklanır. Bir ilişkide kurulacak denge ve uyum Terazi’nin en önemli arayışıdır, çünkü o bir ilişki içerisinde kendini tamamlanmış hisseder.

Terazi yeniayı ilişkiler, ortaklıklar, evlilik, sanat, estetik, güzellik, hukuk, adalet, diplomasi, siyaset, sosyal vicdan, rakipler, açık düşmanlıklar ile ilgili konulara dikkat çekiyor.

Önümüzdeki dönem bu alanlarda yeni girişimlerde bulunabilir, değişimler yaşayabiliriz. Terazi ve Koç başta olmak üzere öncü burçlar Yengeç ve Oğlak’ın ilk dekanında doğanlar bu yeniaydan birinci derece etki alabilirler. Bunun yanısıra öncü burçların 8 derece ve yakınlarında ( orb aralığı 4 derece alınabilir) kişisel gezegenlerimiz ve önemli noktalarımız varsa yeni ayın enerjilerini değerlendirebiliriz.

Horoskoplarımızda Terazi burcunun yer aldığı ev ve temsil ettiği yaşam alanlarımız yeniayın taze enerjilerinin ortaya çıkacağı yerler olacaktır.

Bu yeniayda her türlü ilişki ve işbirliği için niyet edebilir, girişimde bulunabiliriz.

Bunun yanısıra sanat, tasarım, kişisel bakım, estetik, güzellik, imaj ile ilgili yenilikler ve değişimler için de uygun bir dönemde olacağız. Hukuk, diplomasi, danışmanlık ve hizmet aldığımız kişilerle ilgili yenilikler de olabilir.

Yeniay haritasında Aslan burcu yükseliyor. Liderler, yöneticiler, ünlü kişiler, sanatçılar, çocuklar ve gençler, eğlence, organizasyonlar, yetenek ve yaratıcılığımızı gösterdiğimiz alanlar, hobiler, spekülatif kavramlar, yarışlar, bedenimizde dolaşım sistemi, kalp, sırt, omurga Aslan burcu tarafından simgelenir. Yeniaya bu temalar da dahil olurken, horoskoplarımızda Aslan burcunun yönettiği ev konuları hareketlenecek.

Güneş ve Ay horoskopun ikinci evinde birleşirken, üçüncü evi de etkiliyor. Maddi kaynaklar, gelir, giderler, bütçe, sahip olduğumuz değerler, yakın çevre ilişkileri, komşular, iletişim, anlaşmalar, eğitim, ulaşım en fazla meşgul olacağımız kavramlar. Jüpiter yenşayla birleşirken şans ve bereketi arttırıyor. Yani bu dönemde başlanılan işler, ekilen tohumlar daha hızlı büyüyebilir, beklediğimizden daha fazla verim alabiliriz.

Yönetici gezegen Venüs Akrep burcunda, Balık burcundaki Neptün’ e güzel bir üçgen yapıyor. Başak- Balık aksındaki Ay düğümleri Yay burcundaki Satürn tarafından kareleniyor. Satürn aynı zamanda Güneş ve Ay’ı destekleyen bir pozisyonda. Boğa burcunda yerleşen MC para, toprak, sahip olma vurgusu verirken, kuzey düğüm, Merkür ve Plüton’dan destek alarak girişilen işlerde sağlam temeller atılmasını da destekliyor.

Gerek özel ilişkiler gerek iş emek sarfettiğimiz, çalıştığımız, hak ettiğimiz kavramlarda rahatlıklar eyleme geçebilir, niyetlerimizi ortaya koyabiliriz. Şartların lehimize gelişmesi, fırsatların karşımıza çıkması, yardım almamız mümkün. Hayal ettiğimiz bir ilişkiye, evliliğe, iş ortağına, işbirliğine, meslek ve kariyere bir çoklarımız doğum haritaları da destekliyorsa bu yeniayla ulaşmaya doğru adım atabilirler. İhtiyacımız olan güven, cesaret ve şans bizimle olabilir.

Yeniayın ardından Koç burcunda Uranüs ile birleşen bir dolunay yaşayacağız. Mars’ın da öncü burçta Oğlak’ta ay boyunca tetikleyici açılar yapacak olması hızlı ve sürpriz gelişmelerin bizi beklediğinin işaretçisi.

Ben-Biz; Benim-Bizim arasındaki dengeyi iyi korumamız zıtlıklarla barışmamız gerekiyor. Bu durum kimilerimiz için çok kolay olurken

(ki onlar Jüpiter’in ödülleri ile mutlu olacaklar) kimilerimiz için ise bu yaşamın sınavıdır. (Onlar için Satürn ve Uranüs sürprizler yapabilir.)

Terazi demek diplomasi, siyaset, sosyal vicdan, adalet, eşitlik demek. Hem ülkemizde hem dünyada ülkelerarası ilişkiler, anlaşmalar, çatışmalar, müttefikler, rakipler, açık düşmanlıklar, mahkemeler, anayasa, birleşmiş milletler, nato gibi kuruluşlar hep gündemde olacak. Jüpiter yaşanabilecek gelişmeleri iyi veya kötü büyütebilir. Terazi burcu yeniayı iyimser ve destekleyici bir yeniay iyi değerlendirilmesi lazım. Çünkü ay ortasındaki dolunay anlaşmazlıklarda gerilimi arttırıp, ipleri koparabilir.

Bizi en fazla ülkemiz ilgilendiriyor ve yeniay Türkiye horoskopunda Mars’ın üzerinde doğuyor.

Mars genel anlamda asker, ordu, güvenlik güçlerini, savaş, çatışma ve mücadeleyi temsil eder. Mars’ın bulunduğu dördüncü ev halkın güvenliği, topraklarımız, vatan bütünlüğü, ülke nüfusu, yer altı kaynakları, madenleri kapsar.

Sınırlarımızda olan ve içinde bulunduğumuz askeri hareketlilik büyüyebilir ve daha geniş bir alana yayılabilir. Şu durumda yeniay şartların ülke olarak bizim lehimize olabileceğini, bazı ilahi yardımlar da alabileceğimizi işaret ediyor. Ancak aşırı iyimser ve özgüvenli hareketler ileride ani krizler yaratabilir. Bu durumu iyi değerlendirmek gerekiyor. Toprak bütünlüğü ve halkın güvenliği çok önemsenmeli. İlerleyen günlerde Mars, sırasıyla Jüpiter, Güneş, Uranüs, Plüton ile gerilimli açılar yapacak ve Uranüs etkili bir dolunay meydana gelecek. Açık düşmanlar evinde ilerleyenMars, şiddet, terör, çatışma eylemlerini arttırabilir ve şu anda ılımlı ilişkiler kurmaya çalıştığımız sözde müttefiklerle de aramız iyice açılabilir. 7-8 Ekim ve takip eden günlerde 15-17-20-28-29 Ekim oldukça riskli gökyüzü pozisyonları var. Çok dikkatli olmalıyız…

Yeniayın genel etkilerini burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Terazi burcu yeniayı ile birlikte ilişkiler ve işbirlikleri alanında yeni kararlar alabilir, girişimlerde bulunabilirsiniz. İş ortaklığı, evlilik, yakın arkadaşlar ve rekabet içerisinde olduğunuz kişilerle ilgili hızlı gelişmeler yaşamanız mümkün. İyimser ve cesur enerjilerle kuracağınız ilişkiler geleceğinizi etkileyebilir.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Terazi yeniayı ile birlikte iş ve çalışma koşullarınızda, günlük yaşamınızda yenilikler olabilir. Kariyerinizi etkileyecek yeni iş bağlantıları kurabilirsiniz ve günlük rutinleriniz bundan etkilenebilir. Sağlığınız ve diyetinizle ilgili farklı uygulamalara başlayabilirsiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Terazi burcunda doğacak yeniay yaratcıcılığınızı ve yeteneklerinizi gösterebileceğiniz olanakları karşınıza çıkarabilir.Sosyal hayatınız canlanabileceği gibi, grup çalışmalarında sürpriz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Aşk, romantizm ve çocuklar ile ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Terazi yeniayı ev, yuva, aile ve ebeveynler ile ilgili konularda değişimler ve yenilikler meydana getirebilir. Evinizin dekorasyonunu yenileyebilirsiniz, taşınabilirsiniz, ev, emlak alımı, satımı, kiralaması ile ilgili konularda girişimlerde bulunabilirsiniz. Maddi durumunuzu etkileyecek sürpriz gelir kaynakları ortaya çıkabilir.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Terazi yeniayı günlük hayatınızı ve yakın çevre ilişkilerinizi arttırabilir. Eğitim, seyahat, ticaret ile ilgili yeni girişimler yapabilirsiniz. Entellektüel yönünüzü geliştirebilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. İletişim cihazı veya otomobil satın alabilir, promosyon, reklam çalışmalarına başlayabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Terazi yeniayı maddi durumunuzu etkileyecek yeni gelir kaynakları karşınıza çıkarabilir. Eşiniz veya ortağınızın maddi desteklerinden yararlanabilir, gizli yardımlar alabilirsiniz. Estetik, güzellik, sanat, tasarım, organizasyon, promosyon amaçlı harcamalar yapabilir, bu tarz işlerden para kazanabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Terazi yeniayı sizin için önemli bir dönemi işaret ediyor. Yaşamınızın her alanında yeni girişimlerde bulunabilir, kişisel imajınızı yenileyecek çalışmalar yapabilirsiniz. Grup çalışmaları, eğitim, işbirlikleri alanında şanslısınız ve çeşitli fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Size yardım edecek kişilerle tanışabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Terazi yeniayı günlük yaşamınız ve çalışma koşullarınızda değişimler ve yenilikler meydana getirebilir. Sağlığınızla ilgilenmek, zararlı alışkanlıkları bırakmak, maneviyat ve yardım faaliyetlerine zaman ayırmak için bu yeni ayı değerlendirebilirsiniz. Sürpriz iş fırsatları kariyer yaşamınızı daha da güçlendirebilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Terazi yeniayı size yeni arkadaşlar ve grup çalışmalarından gelecek faydalar sağlayabilir. Gelecekle ilgili planlar yapabilir, yeni bir projeye başlayabilirsiniz. Hayallerinize ulaşmak için cesur davranmanız ve girişimde bulunmanız yeterli. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

OĞLAK(21 Aralık – 20 Ocak)

Terazi yeniayı, kariyer ve genel statünüzü etkileyecek değişimler ve yeni başlangıçlar meydana getirebilir. Yaşamınızdaki otorite kavramları, ebeveynler, üstlerle ilgili yeni kavramlar görev ve sorumluluklarınızı etkileyebilir. Aile ve işbirliklerinden gelecek bazı maddi desteklerle karşılaşabilirsiniz.

KOVA(21 Ocak – 18 Şubat)

Terazi yeniayı size yeni ufuklar açabilir ve geleceğinizi etkileyecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Yüksek öğrenim, yurt dışı bağlantılı işler, medya, yayıncılık, hukuksal konularda gelişmeler olabilir. Eş, partner, evlilik, işbirliklerinden yana şanslısınız. Sürpriz bir teklif alabilir, anlaşma ve sözleşme yapabilirsiniz. Eğitim, iş veya özel amaçlı seyahate çıkmanız mümkün.

BALIK(19 Şubat – 20 Mart)

Terazi Burcu yeniayı hisseli paralar, ortaklı gelirler, dönüşüm ve ameliyatlar evinizde doğacak. Sağlığınız ve güvenliğinizle ilgili sigorta yaptırabilir, kredi,vergi, miras, nafaka vb. konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir problemi gidermek için operasyon ve ameliyat gündeme gelebilir.