BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27

Terazi burcunda sert dolunay!..

Ay 15:36’da Güneş ile karşıt açı yapacak ve 10° Terazi burcunda dolunay meydana gelecek.

Bugün 31 Mart Cumartesi... Satürn günündeyiz...

Terazi burcunda ilerleyen Ay dolunay fazında. Sabah erken saatlerde Ay, Oğlak burcundaki Mars ve Satürn ile dik açı yapacak.

Güne huzursuz, gergin ve endişeli başlayabiliriz. Genel anlamda stresli enerjiler barındıran dolunay bedensel ve ruhsal rahatsızlıkları, kazaları arttırabilir. Kendimize dikkat etmeli, şartları fazla zorlamamalıyız.

Ay öğleden sonra 15:36’da Güneş ile karşıt açı yapacak ve 10° Terazi burcunda dolunay meydana gelecek.

Terazi dolunayı gerek kişisel gerekse toplumsal alanlarda ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, sözleşmeler, mahkemeler, davalar, açık düşmanlıklar, rekabet gibi konulara vurgu yapıyor. Bu alanlarda stresli ve kontrolü zor durumlarla karşılaşabiliriz. Belirsiz ve sürüncemede olan kavramların netleşmesi, ortaya çıkan durumların önemli farkındalıklar yaratması mümkün. Görmezden geldiğimiz, önemsemediğimiz, ertelediğimiz bazı sorumluluklarla yüzleşebiliriz. 

Dolunay an haritasında Aslan burcu yükseliyor ve dolunay haritanın üçüncü evini aydınlatıyor. 3-9 aksı yakın çevre ilişkileri, komşular, akrabalar, iletişim, haberleşme, ulaşım, ulaşım araçları, kara, deniz, hava trafiği, basın, yayın, medya, gazeteciler, eğitim, yüksek öğrenim, akademisyenler, adalet, hukukçular, din, din adamları, ibadethaneler, uluslararası ilişkiler, gümrük, vizeler, göçmenler, seyahatler, turizm konu başlıklarımız olacak. 

Oğlak burcundaki Satürn ve Mars Ay ve Güneş ile dik açı yaptığından dolunay sert ve gergin bir enerji yüklüyor. Mars ve Satürn 2 Nisan'da tam kavuşum yapacaklar. Klasik astrolojide malefik kabul edilen bu iki gezegenin birleşimleri tehlikeli kabul edilmiştir. Her ikisi de burç yöneticisi ve yücelimde oldukları Oğlak burcunda çok güçlüdür ve kendilerini hissettireceklerdir.

Koç burcundaki retro Merkür olaylara objektif bakmayı zorlaştırırken, ben merkezci, sabırsız, hoşgörüsüzlüğe ve iletişimlerde çatışmaya zemin hazırlayabilir. İletişim ve ulaşımda yaşanabilecek engel ve kısıtlamaları hissedebiliriz. Anlaşmazlıklar, fikir ayrılıkları,  ilişkilerde meydana gelebilecek çatışmalar, kazalar yoğunlaşabilir.

Bu öncü nitelikte güçlü bir dolunay. Başlangıç ve liderlik enerjieri taşıyor. Gerek kişisel gerekse toplumsal ilişkiler, işbirlikleri, anlaşmalar, diplomasi, ülkeler arası konularda denge ve uyum arayışında yeni adımlar atılabilir. Süregelen sorunlu ilişkilerde daha net olabilir, geçmiş konuların çözümü için insiyatif alabiliriz. Bu süreç çok stresli ve gergin olabilir. Bazen kendi hatalarımızı görmekte zorlanıp, tüm  sorumluluğu karşı tarafa yükleyebiliriz.

Dolunaylarda bedensel ve ruhsal rahatsızlıklar artabilir. Kronik eklem, kemik, omurga, bel, baş ağrıları yoğunlaşabilir. Böbrekler, bel, cilt, dizler, dişler daha hassas olabilir. Sağlığımıza özen göstermeli özellikle dolunay haftasında fiziksel olarak zorlamamalıyız.

Sert enerjiler kendini dışsal olaylar kaza ve sakarlıklar şeklinde de gösterebilir. Bu nedenle riskli eylemlerden uzak durup, sakin ve sağduyulu davranmalıyız.