BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  RAMAZAN

Teravih namazı yok mu? Ezberleri bozan iddia

Süleymaniye Vakfı Başkanı Abdülaziz Bayındır açıkladı, Teravih namazı aslında gece kılınan teheccüd namazı. Peygamberimiz hiç teravih kılmadı.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Fazla oruç tutuyoruz iddiasında bulunan Profesörü Abdülaziz Bayındır Hoca'dan yeni bir iddia daha geldi.

Ramazan ayında her akşam kılınan teravih namazı aslında yok! Peygamberimiz böyle bir namaz kılmamıştır. Bu iddianın sahibi Profesör Doktor Abdülaziz Baydır Hoca...

PEYGAMBERİMİZ HAYATINDA HİÇ KILMADI

Ramazan ayında Diyanet'in kıldırdığı teravih namazının aslında gece kılınan teheccüd namazı olduğunu açıklayan Bayındır, iddiasını şöyle ortaya koydu;teravih-namazi-nasil-kilinir-kaç-rekat.jpg

-"İsteyenlerin gece kalkıp kılacakları 20 rekatlık Teheccüd namazı Teravih diye kıldırılıyor. Resulallah hayatında hiç Teravih namazı kılmamıştır. Resulallah hergün gece teheccüd namazı kılmıştır. Ramazan'da da mescidde kılmıştır ama herkes evine gittikten sonra kılmıştır."

DİYANET SÜNNET DİYE GÖSTERİYOR

Diyanet İşleri'nin teravih namazı konusunda halkı yanlış yönlendirdiğini savunan Bayındır, "Tutup da bunu bir Teravih diye, hem de sünnet diye Peygamberimiz her gece kılmış gibi göstermek asla dini açıdan kabul edilebilecek bir tavır değil" dedi.




TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR KAÇ REKATTIR? (TIKLAYIN)