BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG'da skandallar da itirazlar da bitmiyor!

TEOG sınav sonucu ikili kopya nedeniyle '0' olarak görünen yüzlerce veli dava açmaya hazırlanıyor onlardan birisi de okul derecesi olan Elif Nur Koz.

Abone ol

MEB bu sene hazırladığı TEOG sınavında iptal edilen sorularla ve rekor itirazla karşı karşıya. 

MEB ne kadar özenli ve titiz davrandığını açıklasa da hem sorularda hem de sınav uygulamasında hala başarıyı yakalamış değil. Sistemin adaletsizliği bir yana uygulamadaki hatalar ise velileri adeta çıldırtıyor. Son örnek ise Ankara'da Elif Nur Koz adlı öğrenciden geldi.

Derslerinde çok başarılı olan her dönem takdir ve başarı belgesi ile eve gelen öğrenci TEOG sınavındaki İnkilap Tarihi Ve Atatürkçülük dersinden aldığı sıfır ile hayalleri yakılmış durumda. 

Elif Nur Koz'un velisi Hayriye Koz yaşanan durum hakkında şöyle konuştu:  Sonuç ekranında sıfırı görür görmez itiraz işlemlerine başladık, itiraz dilekçesini YEĞİTEK'e elden bizzat teslim ettim henüz dilekçeye yapılan cevap elimize geçmedi ama YEĞİTEK'ten telefonla aldığım bilgide ikili kopya tespit edildiği açıklandı işin ilginç tarafı sınıfta tek sıfır alan benim kızım. Nasıl oluyor da ikili kopya oluyor aklımız almış değil. Kızım derslerinde oldukça başarılı bir öğrenci yıl sonu ortalamasıyla İnkilap Tarihi Ve Atatürkçülük dersi sıfır olmasına rağmen okul 5. olmuş Eğer hatayı düzeltebilersek okul ikincisi olabilecek durumda. Kızım bu zamana kadar başarılı düzenli takdirlik bir öğrenci durumunda iken sistem hatası ile kopyacı olarak siciline damga vurulmuş oldu.

Ortada ne gözetmen raporu ne de zabıt var. Bilgisayar aynı soruları işaretleyen öğrencileri kopyacı olarak damgalamış. Kızım Bir fen lisesi ya da Anadolu Öğretmen lisesi hayali kurarken şimdi sıradan bir anadolu lisesi ya da sağlık meslek lisesine gitmek zorunda kalacak. Öğrendiğime göre pek çok okuldan benzer itirazlar varmış mahkemeye itiraz için 250 TL  başvuru parası alınıyor hadi ben bunu bir şekilde karşıladım olmayan öğrenciler ve veliler nasıl itiraz edecek çok büyük haksızlık var, üstelik öğretmen konuyu yanlış anlatsa herkesin aynı soruları yanlış işaretleme ihtimali gayet yüksek  diye konuştu. 

Hukuki süreci başlatmak için  YEĞİTEK'den dilekçe gelmesini beklediklerini söyleyen Hayriye Koz kızının ve aynı durumdaki diğer öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.