BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG'da öğrencilere ek puan geliyor

TEOG'da sosyal faaliyetlere ek puan geliyor. Spor ve sanatla ilgilenen öğrenciler ek puan alacak.

Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri sanata ve spora teşvik etmek için yeni bir çalışma başlattı. Liselere geçiş sınavı TEOG'da sosyal faaliyetleri olan öğrencilere ek puan verilecek. Ayrıca sanat ve spor liselerinin de sayısı arttırılacak.
 
Liseye geçişte "sosyal" öğrenciye ek puan verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere liseye geçişte sosyal, sanat ve spor etkinlikleri üzerinden ek puan verilecek bir düzenleme üzerinde çalışıyor.
 
Liseye ve üniversiteye girişlerde, öğrencileri derslerinin ve sınav başarılarının yanında, yeteneklerine göre de değerlendirmek uzun zamandır gündemdeydi. Bakanlığın başlattığı çalışmaya göre, öğrencilerin sosyal yaşamı desteklenecek, sanat, spor ve bilimsel çalışmalar için de öğrenciler teşvik edilecek. Spor, müzik, resim, tiyatro gibi faaliyetlerle ilgilenen öğrenciler, TEOG'da ek puan alacak.
 
Anadolu Ajansı'na konuşan Milli Eğitim Bakanlığ Müsteşarı Yusuf Tekin, sanat ve spor okumak isteyen öğrenciler için de bakanlıkta çalışma yapıldığını söyledi. Ülke genelinde 55 spor ve 73 güzel sanatlar lisesi bulunuyor. Öncelikle bu liselerin sayısı arttırılacak, sonra da Spor Bakanlığı ile ortak yürütülecek bir çalışmayla basketbol, voleybol ya da kış sporları gibi spesifik spor dalları üzerine liseler açılacak.
 
Tiyatro, sinema ve müzik için de benzer çalışmaların yürütüldüğünü belirten Tekin, konuyla ilgili bazı sanatçılarla ve Türkiye Futbol Federasyonu ile de görüşmelere başladıklarını söyledi.