BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG'da kıllandıran durum! Bu gerçek olabilir mi?

TEOG'da bu yıl 17 bin öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt vermesi Yeniçağ yazarını kıllandırdı. 'TEOG'dan yükselen pis kokular!' başlıklı bir yazı kaleme alan Ahmet Takan ilginç iddialarda bulundu.

Abone ol

TEOG soruları sızdırılmış olabilir mi? FETÖ'nün daha önce KPSS başta olmak üzere tüm sınav sorularını çalmış olması, TEOG'da bu sene gelen sürpriz başarıya da gölge düşürdü.

Yeni Çağ gazetesi yazarı Ahmet Takan "TEOG'dan yükselen pis kokular!' başlıklı yazısında kıllandığı noktaları yazdı. Takan'ın dikkat çektiği nokta ise bu sene 17 bin öğrencinin soruların tamamın doğru bilmiş olması. Peki ne var bunda diyebilirsiniz? Mesele geçen yıldan bu yıla yaşanan sıradışı 'başarı zıplaması'. İşte Ahmet Takan'ın yazdıkları;


ABBAS GÜÇLÜ NE DİYOR?
Benzer bir kıllanma durumu Abbas Güçlü'de de var. Bugünkü yazısında o da 17 bin birinciye dikkat çekiyor ve 'kuşkulandığı' noktanın altını şöyle çiziyor:

-TEOG’da 12-13 bin şampiyon bekliyorduk, 17 bin şampiyon çıktı.
Şaşırmadık desek yalan olur.
İyi mi, kötü mü?
Neresinden bakarsanız bakın enteresan, hem de her yönüyle enteresan bir tablo!

Bu bir rekor ve sonuçları çok iyi araştırılmalı.
Başarılı olanlar tebrik edilmeli, suistimal varsa da hesap sorulmalıdır.

"Çok kafamı kurcalamıştı: TEOG-2'deki sonuçlar... 17 bin öğrencinin tüm soruları doğru olarak cevaplaması. 81 ilde 17 bin birincinin çıkması... Geçen yıl ikinci dönem TEOG'da 987 öğrenci tüm testlerdeki 120 soruyu doğru olarak cevaplandırmıştı... Bugüne kadar yapılan tüm TEOG sınavlarında 2 bin ile 4 bin arasında öğrencinin 120 soruya doğru cevap verdiği de ortadaydı..

Geçen seneye oranla (120 sorunun hepsini doğru cevaplama) başarı neredeyse yüzde bin 600 artmış!.. Eğitim sistemimize ve eğitimcilerimize aradan 365 gün geçmeden sihirli bir değnek mi değdi?.. Herhalde bu başarı oranı, "bu yılki sınav soruları daha basitti" gibi bir gerekçe ile açıklanamaz. Ülkemizin anlı  şanlı eğitimcileri, eğitim uzmanları bu konuda neler düşünüyorlar?.. Bunun bilimsel bir açıklaması olabilir mi? Acaba mod medyan mı oldular!.. Neden sus puslar?..

Eğitim Bakanlığı'nda uzman bir kaynağıma büyük başarının sırrını sordum. Acı acı güldü... "Sen 17 bin öğrencinin dağılımına bak eski bir eğitim muhabirisin kolayca çözersin" dedi.

Yazının tamamı için