BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

TEOG YEP puanları ve yüzdelik dilimler bugün saat kaçta açıklanacak?

TEOG YEP puanları ve yüzdelik dilimler 2017 listesi bugün saat 10.00'da e-okul.meb.gov.tr'den açıklanacak. TEOG sonuçları 2017 YEP puanları ve yüzdelik dilimler e-okul ile aynı anda internethaber.com'da.

Abone ol

2017 TEOG YEP puanları bugün saat 10.00'da e-okul.meb.gov.tr'den açıklanıyor. TEOG sonuçları 2017'yle öğrenciler TEOG YEP puanları (TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlar) ile TEOG 2017 yüzdelik dilimler listesine ulaşabilecekler. TEOG YEP puanları ve yüzdelik dilimlere göre öğrenciler lise tercihleri yapacaklar. Lise tercihleri için hayati öneme sahip olan TEOG sonuçları 2017 YEP puanları ve yüzdelik dilimlere öğrenciler e-okul.meb.gov.tr ile aynı anda internethaber.com'dan da ulaşabilirler. 

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı. Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek.zTercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.  Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler. Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 23 Haziran'da yayımladığı bilgilendirme metnine baktığımızda Yerleştirmeye Esas Puanların 30  Haziran 2017 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr adresinde ilan edileceğini görüyoruz. TEOG yerleştirmeye esas puanları 30 Haziran'da yani bir gün sonra ilan edilecektir. Merakla bekleyen öğrenciler puanlarını sonunda öğrenecekler.

TEOG TERCİHLERİ 2017 NE ZAMAN?

TEOG'da yerleştirme takvimi belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayımlanan kılavuza göre, 30 Haziran'da yerleştirmeye esas puanların (YEP) açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. 

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. 

TEOG LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak. Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

TEOG TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.  Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

TEOG YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Puanları-YEP 2017 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2017 sonuçlarına ulaşabilecekler.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ MOBİL GİRİŞ EKRANI 2016

Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş nasıl yapılır, e-okul vbs mobil uygulama indirme nasıl oluyor? İşte detaylar... İnternet üzerinden yapılan işlemlerin çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda e okul mobil uygulama da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. E okul mobil uygulamasında kişilerin bilgi alabilmesi adına aynı internet üzerinden işlem yapar gibi işlem yapması ve bilgilerine ulaşması gerekecektir. Bu noktada e okul mobil uygulamasında da yine öğrencilerin üyelik bilgilerinin üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi kişiler veli girişi için online sistemleri tercih edebileceği gibi aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanabilir. Mobil uygulamalar iki farklı şekilde hazırlandığından dolayı telefonlardaki işletim sistemlerine göre seçim yapılabilir.