BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG YEP hesaplama motoru MEB odgsm 2016

TEOG Yerleştirme Puanı-YEP hesaplama motoru MEB OGSM'de erişime açıldı. TEOG puanlarını öğrenen öğrencilerin YEP hesaplama MEB odgsm.meb.gov.tr adresinden yapılıyor.

Abone ol

TEOG 2. dönem sonuçları MEB tarafından açıklandı. Ancak TEOG YEP puanları henüz açıklanmadı. Lise girişlerde kullanılacak olan TEOG YEP hesaplamasını kolay yoldan yapabilmek için MEB Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-ODGSM YEP Hesaplama Motoru 2016'yı erişime açtı. Öğrenciler ve veliler MEB ODGSM'ye girerek TEOG YEP puanı hesaplamasını yapabilirler.

YEP HESAPLAMA MEB odgsm.meb.gov.tr GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

YEP hesaplaması yapmak isteyen veliler bilgisayarlarının arama çubuğuna odsgm.meb.gov.tr/arge/sorgulama yazarak aşağıdaki ekrana ulaşacaklar.

yep hesaplama meb odgsm.meb.gov.trTEOG Yerleştirme Puanı -YEP 2016 MEB hesaplama ekranı erişime açıldı. TEOG YEP hesaplaması MEB'in odgsm.meb.gov.tr adresinden yapılabiliyor.

Ekranda 1 ve 2. dönem ders notlarını ile 6, 7 ve 8'nci sınıf yıl sonu başarı puanlarını ilgili kutucuklara girilmesi gerekiyor. "Hesapla" butonuna basılmasıyla TEOG YEP puanı hesaplanmış olacak.

YEP PUANI NEDİR NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

TEOG Yerleştirmeye Esas Puan; öğrencinin Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları gibi puanla öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır.

Öğrencilerin TEOG'dan aldıkları notlar tek başına lise girişlerinde yeterli olmamaktadır. Öğrencinin lise girişinde kullanacağı YEP hesaplamasında 6, 7 ve 8'nci sınıftaki okul başarısı da etkili olmaktadır. Öğrenciler TEOG sonuçlarından kaç puan almış olurlarsa olsunlar lise tercihlerinde YEP 2016 puanlarına göre tercih yapacaklar. 

yep hesaplama nasıl yapılır meb 2016

TEOG YEP PUANI NASIL HESAPLANIR?

8 inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. Öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YILSONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.