BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG Türkçe soru ve çözümleri cevapları

2015 TEOG Türkçe soru çözümleri MEB tarafından saat 13.00'da açıklandı. TEOG Türkçe A , B , C , D kitapçığı soru çözümleri eba.gov.tr sitesinde.

Abone ol

2015 yılı TEOG Türkçe soru ve cevapları çözümleri ile birlikte videolu olarak eba.gov.tr sitesi üzerinden öğrencilere açıldı. TEOG Türkçe A , B , C , D kitapçığı soru çözümlerini öğrenciler videodan izleyerek öğrenebiliyorlar.
teog-türkçe-soru-cevaplari-a-,-b-,-c-,-d-kitapçiği.jpg
TEOG SORU VE CEVAPLARI ÇÖZÜMLERİ


İŞTE TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI

TEOG 2015 TÜRKÇE SORULARI A KİTAPÇIĞI

TEOG sınavlarının dün ilk oturumu yapıldı ve öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü sınavlarına girdiler. Bugün de TEOG 'da İnkılap Tarihi, İngilizce, Fen ve Teknoloji sınavları yapıldı. MEB 2015 yılı TEOG sınavının ikinci oturumu yurt genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde, 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor.

TEOG Sınavına, 1 milyon 282 bin 512 öğrenci giriyor. Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi. Saat 09.00'da başlayan TEOG ikinci oturum sınavları saat 10.10 ve 11.20'de gerçekleşti. 

teog-sinav1.jpg

TEOG TÜRKÇE , MATEMATİK VE DİN SORULARI
TEOG Ortak sınavlarının dün yapılan birinci oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapıldı. TEOG sınavında Türkçe dersinden 20 soru yöneltildi. Matematik dersi ile Din Kültürü dersinden de 20 soru cevaplayan öğrencileri yanlış işaretledikleri cevaplar etkilemeyecek. TEOG Ortak sınavlarında A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere öğrencilere dört kitapçık veriliyor. Sınav süresi her ders için 40 dakika, dinlenme süresi ise 30'ar dakika oluyor. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için her bir dersin sınav süresi 55'er dakika olarak belirlendi.

teog-sinav-2.jpg

TEOG SORU VE CEVAPLAR eba.gov.tr SİTESİNDE OLACAK
MEB ilk oturumu dün yapılan TEOG ikinci dönem ortak sınavının, soruları ve cevaplarıyla ilgili yeni bir uygulamaya imza attı.  Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, 30 Nisan’da gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından TEOG soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
TEOG
Türkçe , matematik , din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin soruları ve cevapları bugün saat 13.00'da eba.gov.tr sitesinde yayınlandı. TEOG sorularının cevaplarını içeren çözümlü videolarda sitede yer alacak.  Bugün yapılan TEOG ikinci oturumun fen ve teknoloji , T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük , İngilizce derslerine ait ortak sınav soruları ve cevaplarının videolu anlatımı da 30 Nisan saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA'da yayınlanacak.

EBA NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?
MEB'in eğitim bilişim ağı EBA'da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8’inci sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayınlamaya başlamıştı.

Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

TEOG SINAVINDA MUSEVİ ÖĞRENCİLERE 3 ORTAK SORU ÇIKTI
Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 8'inci sınıflara yönelik bugün gerçekleştirilen ortak sınavlarda, din kültürü ve ahlak bilgisi testinde, "Yahudi Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar / İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar" ünitesinden aynı kazanımları ölçen 3 ortak soruya yer verildi.

MEB tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem merkezi ortak sınavlarda, ilk kez Musevi öğrencilere yönelik ayrı bir müfredat içinde "din kültürü ve ahlak bilgisi" soruları yer almıştı.

Özel Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulu'nun isteği üzerine hazırlanan din kültürü ve ahlak bilgisi soruları, bugün yapılan ortak sınavda Musevi öğrencilere yöneltildi. Diğer okullardaki Musevi öğrenciler ise bu sorulardan geçen dönem olduğu gibi bu yıl da muaf tutulacak. 

TEOG SORU HAVUZU OLUŞTURULDU

2014-2015 eğitim öğretim yılı 2. dönem merkezi ortak sınav için din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde sahadan gelen öğretmenlerin desteğiyle geniş bir soru havuzu oluşturuldu. Bu havuz, kazanım esaslı sorular üzerine kuruldu. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde kazanımları belirleyebilecek nesnel bir ölçme aracı olarak testler meydana getirildi.

Aynı işlemler, Musevi vatandaşların din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde de yapıldı. Bu çalışmalar yürütülürken, Musevilik ve Musevilik tarihi konusunda, uzman dinler tarihi akademisyenlerinin yanında, son kontrol aşamasında Musevi cemaatinin ileri gelenlerinden, din adamlarından ve Musevi okulu yöneticilerinden destek alındı.

DİN DERSİNDE 3 ORTAK SORU NEYDİ?

Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde 5'inci ünite olan "Yahudi Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar-2/ İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar’" başlıklarında şu kazanımların ortak olduğu ifade edildi:

"Kötü alışkanlık ve davranışlardan kaçınmaya yönelik çözüm önerilerinde bulunur. Başkalarına zarar vermenin kul hakkı ihlali olduğu konusunda duyarlı olur. Başkalarına zarar vermenin kul hakkı ihlali anlamına geleceği bilinciyle kul hakkı konusunda duyarlı olur. Kumar, içki ve uyuşturucunun bireysel ve toplumsal zararlarını örneklerle açıklar."

Bugün gerçekleştirilen din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ve din kültürü ve ahlak bilgisi (Musevilik) testinde aynı kazanımları ölçen 3 ortak soruya yer verildi.

TEOG TÜRKÇE SORU VE ÇÖZÜMLERİ 1. DÖNEM