BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

TEOG sorularıyla ilgil MEB'ten son dakika kararı

TEOG sorularıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı-MEB'ten son dakika kararı geldi. TEOG soruları ücret karşılığı satılacak.

Abone ol

Yarın ve Perşembe günü yapılacak olan TEOG sınavlarının sorularıyla ilgili MEB'ten tartışma yaratacak bir karar geldi. MEB TEOG sorularını yayınlamak isteyen medya kurulaşlarından yüksek ücret talep etti.

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü bugünkü köşesinde MEB'in TEOG kararının detaylarını yazdı.

"TEOG konusunda hiçbir gelişme olmayacak mı diye yakınıp duruyorduk. Nihayet olmuş" diye söze başlayan Güçlü, MEB'in TEOG soruları için istediği ücreti yazdı.

"MEB, bundan böyle soruları yayınlamak isteyen medya kuruluşlarından test başına 5 bin TL alacakmış. 10 test var. 50 bin TL. Ha bir de KDV'si varmış... ÖSYM de aynı yönteme başvurmuştu, belli ki, onlardan öğrendiler... Sorulan kamuoyundan gizlemenin yeni yöntemi bu olsa gerek ama sorular öyle ya da böyle zaten dışarı sızacaktır.

AKIL MANTIĞI YOK

MEB ve ÖSYM'nin soruları kamuoyunun bilgisine sunduğu için medyaya teşekkür edeceğine adeta cezalandırır gibi ciddi miktarlarda para istemesinin aklı mantığı yok. Umarız bu konuda da tıpkı yanlış sorularda, yanlış yerleştirme sisteminde ve diğer yanlış kararlarda olduğu gibi inatçı olmazlar.