BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  MEDYA

TEOG soru ve cevapları rekor kırdı

TEOG sınavının soru ve cevaplarının videolu yayınlandığı eğitim bilişim ağı (EBA) ziyaretçi rekoru kırdı.

Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında, 8. sınıfların girdiği ortak sınavların soru ve cevaplarının öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayınlanmasının ardından, eğitim bilişim ağı (EBA) portalına rekor düzeyde giriş yapıldığını bildirdi. 
 
Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliğiyle, ortak sınavların her iki oturumunun soru ve cevaplarının öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak "www.eba.gov.tr" web adresindeki EBA portalda yayınlandığını anlattı. 
 
TEOG videolarının bugün yayınlanmasının ardından, EBA portala 2 milyon 650 bin giriş yapıldığını belirten Ateş, "Bu rekor düzeyde bir talep. Portalda, 7 terabaytın üzerinde data trafiği yaşandı. Bu büyüklükteki veri akışı, dünya çapında oldukça yüksek bir veri trafiğini gösteriyor. Böylece, EBA'da kurulan teknolojik alt yapının sağlam olduğunu görme imkanı bulduk. Sistemde herhangi bir çökme ya da aksama olmadı. Öğrencilerimizin videolara talebi karşısında çok memnunuz" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Ateş, FATİH Projesi kapsamında kurulan ve EBA portala gösterilen talebin, aynı zamanda öğrencilerin bilişim sistemlerinden en üst düzeyde yararlanmaları için de iyi bir fırsat olduğunu vurguladı. 
 
Genel Müdür Dinçer Ateş, TEOG sorularının yanıtlarını içeren videoların, EBA portalda muhafaza edileceğini, böylece gelecek yıllarda sınava girecek öğrencilerin de bu videolardan yararlanabileceğini sözlerine ekledi.