BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.429,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG soru ve cevapları için tıkla!

8. sınıflar için yapılan MEB TEOG sınavı bugün bitti. TEOG sınavının ilk oturum soru ve cevapları ise bugün açıklandı.

Abone ol
2013 2014 eğitim yılında ilk yapılacak olan TEOG Ortak Sınavı 28 Kasım günü ilk oturumu yapıldı. TEOG 1.dönem Merkezi ortak sınavı ikinci oturumu ise bugün yapıldı. Ayrıca MEB - TEOG sınavı ilk oturumunun sorularını bugün açıklayacak.
 
8.Sınıf ögrencileri bu yıl SBS sınavı yerine TEOG Temel eğitimden orta öğretime geçiş sistemi sınavına girecekler.Sınava girecek ögrenciler İki dönemde toplamda 2 oturumda 4 ortak sınav yapılacak. 1.dönem ortak sınavlar 28-29 kasım 2013 tarihlerinde yapılacak. 2.dönem ise 28-29 nisan 2013 tarihlerinde yapılacak.
 
TEOG Merkezi Ortak Sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandığında aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
 
 
Birinci dönemin ortak sınavları, 28-29 Kasım'da tüm ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında ise KKTC ve bakanlığa bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı. Sınavlar saat 12.00'de tamamlanmış oldu.

İKİ SORU İPTAL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf ortak sınavlarında 2 sorunun iptal edildiğini bildirdi.

Açıklamada, sorulara  ilişkin iptal gerekçelerine de yer verlidi.  Matematik testi A kitapçığının 12,  B kitapçığının ise 7. sorusunun D seçeneğindeki 3. adımda yer alan büyük üçgenin sol alt köşesindeki iki küçük üçgenin, grafik çiziminde sehven fazladan yer almasıyla fraktal oluşumunun bozulduğu ifade edilen açıklamada, bu bozulma ile sorunun kurgusundaki doğru cevap olan (A) seçeneği ile (D) seçeneğinin de ikinci bir doğru cevap oluşturduğu duyuruldu.

Açıklamada, bu nedenle sorunun iptalinin uygun görüldüğü belirtildi. 

Fen ve teknoloji testi A kitapçığı ve B kitapçığı 3. sorusunda ise adı geçen orak hücreli anemi hastalığının, eşeye bağlı kalıtım göstermeyip, vücut kromozomu üzerindeki çekinik genlerle taşınan bir hastalık olduğuna işaret edilerek, "Soru kökünde sehven eşey kromozomunu ifade eden 'X' yazılması hatalı bilgi oluşumuna neden olmuştur. Bu durum sorunun çözümünü ve doğru cevaba (C seçeneği) ulaşmayı engellememektedir.  Ancak öğrencilerin çelişkiye düşebileceği göz önüne alınarak iptali uygun görülmüştür" denildi.

 
TEOG Merkezi Ortak Sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandığından aşağıdaki linkler aktif olacaktır.