BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG soru ve cevapları 2015-2016 sınavlarından önce...

TEOG 2015-2016 sınavları için geri sayım başladı. TEOG birinci dönem sınavlarına hazırlanan öğrenciler için TEOG Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, İngilizce, İnkılap Tarihi, Fransızca, Almanca, Musevilik sorularını ve cevaplarını derledik.

Abone ol

25-26 Kasım tarihinde yapılacak olan TEOG birinci dönem sınavlarına hazırlanan adaylar için geçen yıl çıkmış TEOG soruları ve cevaplarını derledik. 

TEOG'dan istediği puanı alarak iyi bir liseye girmek isteyen öğrenciler için aşağıdaki derslerin soru ve çözümlü videolarını hazırladık.

TEOG SORULARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2015

TEOG 2015 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI MATEMATİK 2015

TEOG 2015 Matematik soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI TÜRKÇE 2015

TEOG 2015 Türkçe soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI FEN VE TEKNOLOJİ 2015

TEOG 2015 Fen ve Teknoloji soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI İNKILAP TARİHİ 2015

TEOG 2015 İnkılap Tarihi soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI ALMANCA 2015

TEOG 2015 Almanca soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

teog soruları ve cevapları 2015

TEOG NE ZAMAN?

MEB TEOG 2015-2016 sınav tarihlerini açıkladı.

İlk dönem TEOG sınavları 25-26 Kasım, bunların mazeret sınavları ise 12-13 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesinden yaptığı duyuruya göre ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri TEOG’da ikinci dönem sınavlarına da 27-28 Nisan 2016’da girecek. Bu sınavın mazereti de, 14-15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek.

TEOG PUAN HESAPLAMA 2015

Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 8. sınıf öğrencileri 6 dersten 6’sı birinci dönem 6’sı da ikinci dönem olmak üzere yılda toplam 12 sınava giriyor. Her gün 3 sınav olmak üzere her dönem sınavlar 2 günde tamamlanıyor. 2’şer gün süren mazeret sınavları da eklendiğinde yılda 8 gün okullar tatil oluyor.
Bu sınavlar liselere geçişte kullanılacak olan Yerleştirme Puanı’nın (YEP) hesaplanmasında yüzde 70 oranında etkili oluyor. YEP hesaplamasında öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıf notları da yüzde 30 etki yapıyor.

TEOG sınavlarının en önemli özelliği yanlış cevaplanan soruların doğruları etkilememesi. Geçmiş yıllarda uygulanan Seviye Belirleme Sınavları’nda (SBS) ve üniversite sınavlarında ise 4 yanlış bir doğru cevabı siliyordu. Uzmanlar ölçme değerlendirme teknikleri açısından yanlışın doğruyu etkilememesini doğru bulmasa da MEB, bu uygulamayı sürdürüyor. Bu sınavların başka özelliği de öğrencilerin hastalık gibi nedenlerle sınavlara katılamamaları durumunda telafisinin olması.

TEOG KILAVUZU MEB 2015-2016

TEOG Kılavuzu'nda TEOG sınavlarına ilişkin yayınlanan genel esasların detayları aşağıdaki gibidir. 

Bu kılavuzda 2015-2016 öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. Ortaokulların 8’inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce her dönem ortak sınavlar yapılacaktır. Ortak sınavların yapılacağı derslerin yazılı konuları her ders için o öğretim yılının programlarına bağlı kalınarak hazırlanan ve Bakanlığımız tarafından ilan edilen öğretim programlarında belirtilen kazanımlar esas alınacaktır.

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemine girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecektir. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin AOSP hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’ı toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10, 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü yapılacak olan üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere, iki günde iki oturum hâlinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava alınacaklardır. Yurtiçinde ve yurtdışında Bakanlığımıza bağlı okulların, ortak sınavlar ile ilgili tüm iş ve işlemleri e-Okul Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için e-Okul Sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır. Ortak sınavlara katılamayan ve yedek salonda sınava giren öğrencilerin bilgileri her ders için ayrı ayrı olmak üzere okul müdürlüğü tarafından sınav günü bitiminde e-Okul Sistemine işlenecektir. Yurtdışında ve KKTC’de

Bakanlığımıza bağlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden ortak sınavlara katılamayanlar ise mazeret durumunu gösteren belgeleri ile mazeret sınavına girme taleplerini ortaksinav@meb.gov.tr e-posta adresine, en geç ortak sınavların tamamlandığı tarihten itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde göndereceklerdir. Bu durumda olan öğrencilerin bilgilendirmesi bağlı bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Konsolosluk aracılığı ile yapılacaktır. Ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin durumları, “Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 23’üncü maddesi”nde belirtilen hükümler çerçevesinde değerlendirilerek okul müdürlüğünce karara bağlanacak ve aynı gün il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirilecektir. Ayrıca mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri, okul müdürlüklerince e-Okul Sistemine sınavlar tamamlandıktan sonra 5 (beş) gün içerisinde giriş yapılacaktır. Mazereti okul müdürlüğünce uygun görülen öğrenciler için Bakanlıkça belirlenen tarih ve merkezlerde mazeret sınavı yapılacaktır. Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecektir. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, en geç sınavın tamamlandığı tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecektir. Sınavlarda öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecek olup, ihtiyaç duyulması hâlinde Bakanlıkça gerekli tedbirler alınacaktır.