BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG sonuçları MEB e-okul'da

TEOG sınav sonuçları bugünden itibaren her an MEB tarafından e-okul.gov.tr'den açıklanabilir.

Abone ol

2 Ocak cuma günü açıklanması beklenen TEOG sonuçları bugünden itibaren her an MEB e-okul.gov.tr'den açıklanabilir.

MEB e-okul.gov.tr'den TEOG sonuçlarını açıklar açıklanamaz sonuçlar internethaber.com'da olacak.

TEOG sonuçlarının neden geç açıklandığı sorusunun yanıtı da MEB tarafından verildi. TEOG sonuçlarının açıklanması için MEB 2 soruya açılan davasının sonuçlanmasını bekliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan 8. sınıflar 1. dönem ortak sınavlarında 2 soruya üç dava açıldığını belirterek, sınav sonuçlarının davaya ilişkin mahkeme kararlarının sonuçlanmasının beklendiği 9 Ocak 2015 tarihinden sonra açıklanmasının uygun görüldüğü bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, TEOG sistemi kapsamında 26-27 Kasım 2014 ve 13-14 Aralık 2014 tarihinde yapılan 8. sınıflar 1. dönem ortak sınavlarının değerlendirme işlemlerinin 29 Aralık 2014 tarihi itibariyle tamamlandığı ifade edildi.
 
Sınav sonuçlarının aralık ayı bitmeden açıklanabilecek duruma gelmesinde Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü personelinin özverili ve disiplinli çalışmalarının etkili olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Soruların hazırlanması aşamasındaki hassasiyet ve başarımızı, sınavın değerlendirme sürecinde de göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adayların cevap kağıtları 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulmuştur. Her derse ait sorunun eşit ağırlığa sahip olduğu ortak sınavlarda, öğrencilerin puanı her ders için 100 tam puan üzerinden hesaplanmıştır. Ancak Türkçe'den 1, matematik derslerinden de 1 soru olmak üzere toplam 2 soruya üç dava açılmıştır. Davaya ilişkin iş ve işlemler 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununa eklenen 20/B maddesiyle düzenlenen ivedi yargılama esaslarınca yürütülmektedir. İlgili kanun gereği davaya ilişkin mahkeme kararlarının 9 Ocak 2015 tarihi itibariyle sonuçlanması beklendiğinden, öğrencilerimizin mağdur olmaması adına sınav sonuçlarının bu tarihten sonra açıklanması Bakanlığımızca uygun görülmektedir."

teog-sonuclari-aciklaniyor-meb-surpriz.jpg

TEOG'a giren öğrenciler ile velilerin kafasını en çok karıştıran konu ise TEOG puan hesaplamanın nasıl yapılacağı konusundaki karışık bilgiler. TEOG puan hesaplamayla ilgili karışıklığı gidermek için sizlere örnek bir TEOG puan hesaplama hazırladık. 

TEOG PUAN HESAPLAMA ÖRNEK TABLO 

TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA
1. Merkezi Sınav Puanı: 618.8564
2. Merkezi Sınav Puanı: 640
6. Sınıf YBP: 75
7. Sınıf YBP:82
8. Sınıf YBP:85
Merkezi Sınavların Ortalaması: 629.4282
Üç Yıın YBP: 242

629.4282+242=871.4282

871.4282/2= 435.7141

Öğrenci liselere girişte 435.7141
 puanla başvuruda bulunacak. 
 

Ortak sınavlarda alınan puanlar, sınavla öğrenci kabul edecek devlet liselerinde ve özel liselere girişte de kullanılacak. Puanlama sistemi ise biraz karışık. Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere devlet liselerine girişte Yerleştirmeye Esas Puan-YEP, esas alınacak. YEP hesaplamasında öğrencinin 6,7 ve 8'nci sınıf Yılsonu Başarı Puanları ile 8. Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı toplanarak, elde edilen toplan puan ikiye bölünecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

TEOG'DA DERSLERİN KATSAYI FARKLI

Ortak sınavlarda Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloi derslernini ağlıklı katsayıları 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinin ağırlık katsayıları ise 2 olacak.

Yani TEOG'DA 1 doğru Türkçe cevabı 2 tane doğru Yabancı Dil cevabına eşit olacak.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanların kendi ağılık katsayılarıyla çarpılarak hesaplanacak. Çarpımların tamamından elde edilen değerin, derslerin ağılıklık katsayılarının toplamına bölümsiyle Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı elde edilecek. 

Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercih ve yerleştirmede 6,7 ve 8. sınıf Yılsonu Başarı Puanları yüzde 30, sekizinci sınafta uygulanan merkezi ortak sınavlardan alınan puanlar yüzde 70 etkili olacak. 

TEOG SORU VE CEVAPLARI

TEOG soru ve cevaplarına aşağıdaki linki tıklayarak ve haberimizdeki playerları izleyerek ulaşabilirsiniz.

TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SORU VE CEVAPLARI

TEOG MATEMATİK SORU VE CEVAPLARI

TEOG DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU VE CEVAPLARI

TEOG İNGİLİZCE SINAV SORU VE CEVAPLARI


TEOG DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SINAV SORULARI 



TEOG MATEMATİK SORULARI



TEOG TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI