BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG sınav sonuçları açıklandı MEB duyuru

TEOG sınav sonuçlarını açıklayan MEB bir de duyuru yayınladı. MEB TEOG sonuçları açıklamasının detayları internethaber.com'da

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş- TEOG sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve sonuçları bugün açıklanan 2. dönem merkezi ortak sınavlarına ilşikin açıklama yaptı.

TEOG SINAV SONUÇLARI E-OKUL

MEB TEOG SONUÇLARI SORGU EKRANI

MEB TEOG cevap kağıtlarının 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulduğunu bildirdi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, TEOG sistemi kapsamında 29-30 Nisan 2015 ve 16-17 Mayıs 2015'de yapılan ve 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemlerinin bugün tamamlandığı ifade edildi.

Her sorunun eşit ağırlığa sahip olduğu ortak sınavlarda, adayların cevap kağıtlarının 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiştir. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacak. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek. e-okul sistemine işlenmiştir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, sınav sonuçlarını buradan öğrenebileceklerdir.

Sınavda görev alan öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, sınav sonuçlarının öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz."