BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

TEOG gidecek yerine ne gelecek? Bomba iddialar var

TEOG'un kaldırılacağının açıklanmasının ardından yerine nasıl bir sistem geleceği yönünde kafalar iyice karıştı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde kaos yaşanmaması için yeni sistemin birçok soruya cevap vermesi gerektiğinin altını çizdi. İşte Selvi'nin yazısı...

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG'un kaldırılmasını istenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri jet hızıyla çalışmalar başladı. Ancak hem yaklaşan TEOG sınavı sebebiyle (29-30 Kasım) hem de TEOG yerine liselere kayıt için hangi sistemin kullanılacağı yönünde henüz netleşen bir sistem olmağı için veliler ve öğrenciler tedirgin.

Peki TEOG yerine hangi sistem gelecek ve bu yıl TEOG sınavı olacak mı? Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MEB'in çalışmalarından edindiği bilgileri bugünkü köşesine taşıdı. 

Erdoğan'ın çağrısının ardından yoğun çalışmaların başladığını belirten Selvi, yetkililerin bu yıl TEOG sınavını yapmayı planladıklarını ve TOEG kaldırılırken bir kaos yaşanmaması için 1 yıllık bir geçiş süreci düşünüldüğünü yazdı. Selvi, bu sözlerinin arkasından "Tabii Cumhurbaşkanı Erdoğan ikna edilebilirse." diye de ekliyor.

Abdullah Gül'den flaş TEOG açıklaması

TEOG'UN YERİNE NE GELECEK?
TEOG'un kaldırılmasıyla birçok sorunun akla geldiğini ve yeni getirilecek sistemin bu sorulara cevap vermesi gerektiğini belirten Selvi o soruları şöyle sıralıyor: 

*Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirttiği gibi okullar kendi sınavlarını kendileri mi yapacak?

*Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sistemle hazırlanacak. Ancak Türkiye’de ailelerin çocuklarını göndermek istedikleri okul sayısının 500 civarında olduğu söyleniyor. Bu durumda sınav tarihleri birbirine çakışmadan nasıl belirlenecek?

*Hakkâri’den bir çocuk Ankara’da ve İstanbul’daki okulların sınavına girecekse aileler şehir şehir gezecek mi? Zaten sorunlu olan fırsat eşitliği ne olacak?

*Okullarda yapılan sınavlar, yerel siyasetin ve nüfuz sahiplerinin etkisinden nasıl uzak tutulacak?

*Çocuğu okula giremeyen ailelerin, faturayı yerel siyasete kesmesinin önüne nasıl geçilecek?