BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG birincileri korku içinde

TEOG sınavında 4 bin 742 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayınca yeni bir kriz kapıya dayandı.

Abone ol

TEOG sınavında 4 bin 742 öğrencinin 6 ayrı testte sorulan soruların tümünü doğru yanıtlayarak birinci olması, tam puan yapanların istedikleri okula girememe riskini ortaya çıkardı.

Öğrencilere istedikleri liselerin kapılarını açan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) bu yıl bir rekor yaşandı.

Sınavda Fen ve Teknoloji, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve İnkılap Tarihi testlerindeki 120 soruyu doğru yanıtlayarak tam puan yapan öğrenci sayısının 4 bin 742 olması, birincilerin istedikleri okula yerleşememe paniği yaşamasına sebep oldu. 

GÖZLER İKİNCİ SINAVDA

Sınav içeriğinin büyük kısmının 8. sınıfın Eylül, Ekim ve Kasım aylarında işlenen konularından oluşması, bir soruya ayrılan sürenin artması ve her dersin sınavının ayrı ayrı yapılması 5 bine yakın öğrencinin tam puan almasının başlıca nedenleri arasında yer alırken gözler Nisan ayında gerçekleşecek ikinci TEOG sınavına çevrildi. 

CİDDİ SORUNLAR YAŞANABİLİR

Uzmanlar, ikinci sınavın zorluk derecesinin artmaması durumunda yerleştirmede ciddi problemlerin yaşanacağını ve tam puan yapan öğrencilerin birinci, ikinci ve belki üçüncü tercihlerine bile yerleşemeyeceğini söyledi.