BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG 3. lise nakil sonuclari sorgu ekrani

TEOG 3. nakil sonuçlari sorgu ekrani meb.gov.tr'de. TEOG 3. lise nakil sonuclari listesi MEB'le aynı anda internethaber.com'da.

Abone ol

TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı.Lise nakil sonuçları listesi meb.gov.tr'den bugün saat 10.30'da açıklandığı duyuruldu. Lise nakil başvuru yapanlar TEOG 3. nakil sonuçları internethaber.com'da.

Lise 3'üncü nakil sonuçları sorgu ekranı 5 Eylül 2016 için aşağıdaki ekrana tıklayınız.

LİSE 3. NAKİL BAŞVURU SONUÇLARI - MEB SORGULAMA

TEOG 3'üncü nakil sonuçları bugün belli oldu.

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verildi. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmadı. Ağustos’taki üç nakil döneminde de adaylar, tercihlerini okulların puan denkliğine bakmadan yapabildi. Ancak uzmanlar yüzdelik dilimin çok üstündeki okullara girmenin düşük bir şans olduğunu söyledi. Uzmanlar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm kontenjanları dolan okullara da, adayların yazabileceğini söyledi.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. 

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 

LİSE NAKİL SONUÇLARI TARİHİ

Birinci nakil dönemi, 15-19 Ağustos yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları alındu. 22 Ağustos’ta sonuçlar açıklandı.

İkinci nakil dönemi, 22 Ağustos’ta başladı ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos'tu. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edildi.

Üçüncü nakil dönemi, Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başladı. 2 Eylül’de tamamlandı ve nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyuruldu.