BIST 9.734
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.424,29
HABER /  GÜNCEL

TEOG 1. gün soru ve cevapları EBA'da (26 Nisan 2017 TEOG Türkçe-Matematik-Din)

TEOG 1. gün soru ve cevapları eba.gov.tr'den açıklanıyor. 26 Nisan 2017 TEOG Türkçe-Matematik-Din Kültürü soruları ve cevap anahtarları indirme ekranı haberimizde. 2017 2. dönem TEOG cevap anahtarı MEB açıklaması.

Abone ol

TEOG 2. dönem 1. gün sınavları bugün yapıldı. TEOG'a giren öğrenciler ve öğrenci velileri TEOG 2. dönem 1. gün soruları ve cevaplarını merak ediyor. 26 Nisan 2017 Çarşamba TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG Matematik, Türkçe ve Din Kültürü soru ve cevap anahtarları nasıl öğrenilecek? sorularının yanıtları internethaber.com'da. 26 Nisan 2017 TEOG soruları ve cevapları MEB'in Eğitim Bilişim Ağı-EBA'dan yayınlanıyor. 2017 TEOG soruları ve cevapları erişim linki eba.gov.tr olarak açıklandı. Peki TEOG soruları ne zaman açıklanacak. TEOG 2. dönem soruları ve cevapları eba.gov.tr'den yarın saat 14.00'den itibaren erişime açılmış olacak. TEOG 2. dönem soruları ve cevapları ile videolu çözümleri eba.gov.tr ile aynı anda internethaber.com'dan da erişime açılmış olacak.

MEB'den yapılan TEOG soruları açıklasında "8. Sınıf – 2. dönem, merkezi ortak sınavının soru ve cevapları ile çözüm videoları 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00’ten itibaren www.eba.gov.tr adresinde yayımlanacak" denildi. 

TEOG SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

8. sınıf öğrencilerinin katılacağı TEOG sınavının ilk oturumu bugün yapıldı. İlkinci oturumu ise 27 Nisan'da yani yarın gerçekleştirilecek. İstediği liseye girebilmek için TEOG'da ter dökecek öğrenciler için sınav iki oturumda da 09.00'da başlayacak. 

Sınava katılım sağlayacak olan öğrenciler bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün de Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavlara girecekler.

TEOG SONUÇLARI 2017 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra adaylara duyurulacak. Sınav sonuçları Haziran ayında adaylara açıklanacak.

TEOG 1. gün soru ve cevapları eba.gov.tr'den açıklanıyor. 26 Nisan 2017 TEOG Türkçe-Matematik-Din Kültürü soruları ve cevap anahtarları indirme ekranı haberimizde.

TEOG PUAN HESAPLAMA 2017 NASIL YAPILIR?

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecektir.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG 2017 DERSLERE GÖRE AĞIRLIKLI KATSAYILAR LİSTESİ

DERS ADI AĞIRLIK KATSAYILARI
TÜRKÇE 4
MATEMATİK 4
FEN BİLİMLERİ 4
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2
T.C. İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2
YABANCI DİL 2
TOPLAM 18