BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Tendürek Dağı'nda çatışma: 2 şehit 11 yaralı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı'nda asker ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Ağrı Valisi Musa Işın, çatışmada 2 askerin şehit olduğunu söyledi, yaralıların durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Abone ol

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker şehit olurken 11 asker de yaralandı. Şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven'in acı haberi Bafra'daki eşi ve Muğla'daki ailesini gözyaşlarına boğdu. Ağrı Valisi Musa Işın, yaralı askerlerin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ağrı il Jandarma Komutanlığınca, Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

Tendürek Dağı kışlak mevkisinde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada 7 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 asker şehit oldu, 2'si ağır olmak üzere 11 asker yaralandı.

Durumu ağır olan 2 asker Van'a sevk edilirken, diğer 9 yaralı asker ise Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

MUĞLA VE SAMSUN'DA YAS VAR

Çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven'in (24) acı haberi Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki babaevini yasa boğdu.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan baba İlhami ile anne Yasemin Seven'e acı haber, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haber üzerine şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı.

Şehit Seven’in iki kardeşi olduğu ve bir yıl önce ilk görev yeri olan Ağrı'da göreve başladığı öğrenildi. Şehit Seven’in bir ay önce evlendiği kaydedildi.

EŞİ ACI HABERİ BABA EVİNDE ÖĞRENDİ

Uzman Onbaşı Alper Seven'in eşi Neslihan Seven'e acı haber Samsun'un Bafra ilçesinde kaymakam Ali Fuat Türkel ve İlçe Jandarma Komutanı İlhan Güngör tarafından verildi.

Babaevi Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan şehit Seven'in eşini, doğuda askerlik yaptığı için Bafra ilçesinde ailesinin yanına bıraktığı öğrenildi.

Şehidin naaşı, yarın Seydikemer ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

VALİ IŞIN YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Ağrı Valisi Musa Işın, Tendürek Dağı'nda terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada yaralanan askerleri tedavi gördükleri Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Çatışmayı haber aldıktan sonra Doğubayazıt ilçesine gelerek yararlı askerlerin durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Işın, hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu.

Vali Işın, Tendürek Dağı Kışlak mevkinde bir grup teröriste yönelik yapılan operasyonda bir askerin çatışma esnasında bir askerin de helikopter pervanesinin çarpması sonucu şehit olduğunu söyledi.

Çatışmada 11 askerin yaralandığını aktaran Işın, şöyle konuştu:

"Yaralı askerlerimizin durumu iyiye doğru gidiyor. Hayati tehlikesi olan 2 askerimiz ameliyata alınmıştır ve onların da durumu iyiye doğru gidiyor. İnşallah hepsi şifa bulacaktır. Ayrıca operasyon bölgesinde bulunan teröristlerin tümü imha edilmiştir. 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Dağda bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız hız kesmeden devam edecektir. Bu ülkeye, bu aziz millete ihanet edenler bunun bedelini canlarıyla ödemeye devam edecekler. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Devletimizin, hükümetimizin kararlılığı devam ediyor ve edecektir. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Vatanımızın, milletimizin bütünlüğü için bedel ödemek gerekiyorsa biz 80 milyon olarak bu bedeli ödemeye hazırız. Milletimizin başı sağ olsun. Ailelerimize baş sağlığı diliyoruz."