BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  GÜNCEL

Tencere tava eylemine kurşun tehdidi!

Tencere tava eylemi Ataşehir'de korkunç görüntülere sahne olacaktı. Sesten bunalan bir vatandaş eylemcileri tehdit etti.

Abone ol

Gezi Parkı eylemine destek için Ataşehir'de tencere-tava eylemi yapan küçük bir çoçuk ve annesi, bir kişi tarafından 'Bende kurşun sıkarım' o zaman denilerek tehdit edildi.

Gezi Parkı eylemleri 10. gününe girerken destek eylemlerinde ise öne çıkan hiç kuşkusuz 'tencere-tava' eylemi oldu.

Evlerinin balkonlarına, camlarına çıkan insanların boş tencerelere kaşıklarla vurarak yaptıkları eylem özellikle akşam saatlerinde yoğunlaştı. Bugüne kadar çok sakin ve eğlenceli geçen bu destek eyleminde ilk kez dün gece korkutan bir gelişme yaşandı.

KÜÇÜK ÇOCUĞA KURŞUN SIKARIM TEHDİDİ

Ataşehir'e bağlı Fetih Mahallesi'nde bir grup vatandaş akşam saatlerinde yine balkon ve pencelere çıkarak tencere-tava eylemine başladı. Bazı mahalle sakinleri de ışıklarını yakıp söndürerek eyleme katıldı. İlk günden itibaren geniş katılımla yapılan ve en ufak bir sorun yaşanmayan eylem sürerken ismi öğrenilemeyen bir kişi sokağa çıkarak balkonda annesinin yanında tavaya kaşıkla vuran 5 yaşındaki çocuğa bağırdı.

'Yeter artık. Günlerdir kafamız şişti. Kesin şunu' diye bağıran bu kişiye tepki ise çok korkan anne ve çocuktan değil bir başka apartman sakininden geldi. Balkonuna çıkan bu kişi 'Beyefendi, bu demokratik bir eylemdir. Kimseye zararı yok' dedi. Bunun üzerine 'Bugün kandil, yeter artık, kesin. nedir bu her gün kafamızı şışiriyorsunuz' diye karşılık veren kişi bir anda küfürler etmeye başladı. Trafiği de zaman zaman aksatan bu kişi aynı apartman sakininin 'Bu hakkımız, burası özgür bir ülke. Kimseye zarar vermedikçe herkes eylemini yapabilir' demesi üzerine ise şu korkunç tehdidi savurdu: 'O zaman ben de kurşun sıkarım.'

Apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine polis ekipleri mahalleye gelince bu kişi sokaktan uzaklaştı.