BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  GÜNCEL

Temsili savaşın oyuncuları çocuklar

Antalya'da bir ilköğretim okulunda, üniforma giydirilen, düşman kamplara bölünen çocuklar, temsili bir savaşta senaryo gereği birbirlerini öldürdü.

Abone ol

Türkiye'de kamuoyunun gündemi "barış süreci" ancak Antalya'da bir ilköğretim okulunda, üniforma giydirilen, düşman kamplara bölünen çocuklar, temsili bir savaşta senaryo gereği birbirlerini öldürdü.

Türkiye kamuoyu barışı tartışıyor; "analar ağlamasın", "gençler ölmesin" mesajları veriliyor. "Barışı", topluma anlatması için "akîl insanlar" komisyonları oluşturuluyor. Ancak bu gündemin ortasında Antalya'dan gelen bir haber şaşkınlık yarattı. Konyaaltı Koleji Özel Müzeyyen Çelebioğlu İlköğretim Kurumu'nda, çocuklar temsili bir savaş oyunu oynadı.

Asker üniformalı öğrenciler, düşmana karşı göğüs göğüse çarpıştı, yaralı askerlere ilk müdahale yapıldı, cephe gerisine taşınıp tedavi edildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen "Çanakkale" adlı İngilizce skeçte, Türk askerinin cephede bile yaralı düşman askerlerine karşı "insancıl" davranışları gözler önüne serildi.

Askerlerin cepheden ailelerine gönderdikleri duygu yüklü mektuplardan örnekler okundu. İzleyenleri heyecanlandıran sahneler, alkış yağmuruna tutuldu.

Öğrenciler, kahramanlık şiirleri, hep bir ağızdan şarkılar okudu. Okul müdürü Mete Çelebioğlu, Türk insanının vatan sevgisinden, zaferlerinden övgüyle bahsetti. Etkinlik, halk oyunları ekibinin sergilediği "harmandalı" ve "çökertme" adlı oyunlarla sona erdi.