BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  DÜNYA

Temizlikten zehirlendiler!

Berlin Tegel Havaalanı’nda temizlik malzemelerinin hatalı kullanımı sonucu 53 yolcu ve çalışan zehirlenirken göz ve solunum yollarında yanma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

Tegel Havaalanı sözcüsü, cumartesi sabahı saatlerinden bu yana 53 yolcu ve havaalanı çalışanının gözler ve solunum yollarında yanma şikâyetiyle acil yardım ekiplerine başvuruda bulunduğunu söyledi.

Gazın etkili olduğu bekleme odaları, satış yerleri ve restoranlar kısa bir süre kapatıldı.

38 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Deutsche Welle, havaalanı itfaiye ekiplerinin, zehirlenme olayından sonra Berlin itfaiyesinden destek isteğini, çevredeki hastanelere katlıdılan 38 kişiden büyük bölümünün yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildiğini bildirdi.

Berlin Tegel Havaalanı’nda yapılan ölçümlerde sağlığa zararlı maddeye rastlanmadı. İtfaiye, havaalanında 53 kişinin rahatsızlanmasına yol açan zehirli buharın, temizlik çalışmaları sırasında yanlış dozlarda kullanım sonucu açığa çıktığını açıkladı.

Havaalanı sözcüsü uçuş trafiğinin olumsuz etkilenmediğini, durumun kısa sürede normale döndüğünü sadece birkaç uçakta seferlerin gecikmeli yapıldığını açıkladı.