BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  POLİTİKA

Temel Karamollaoğlu'ndan haciz sorusuna yanıt

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz adına Saadet Partisi'ne "yakalamalı haciz" konulması haberleri üzerine gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz adına Saadet Partisi Genel Merkez binasına, Genel Başkanın makam aracına ve partinin hesaplarına haciz konulmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

ÇOK ÜZGÜNÜM
Milli Gazete'de yer alan habere göre Karamollaoğlu, “Biz şuan birçok problemle uğraşırken, özellikle maddi konularda böyle bir sorunun karşımıza çıkarılmaması gerekiyordu ama böyle bir tercihte bulunmuşlar. Çok üzgünüm böyle bir şeyin olmaması gerekiyordu” açıklamasını yaptı.

HACİZ BAŞLATILMIŞTI
Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi'nin Genel Merkez binasının kirasını ödenmemesi nedeniyle haciz işlemi başlatmıştı. Saadet Partisi’nin Genel Merkez binası, partinin gayrimenkulleri, banka hesapları ve Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun makam otomobilinin de aralarında olduğu araçlar ETAŞ Şirketi’ne ait. ETAŞ şirketinin hisselerinin yüzde 80’i de Fatih Erbakan ve damat Mehmet Altınöz’e ait.

Konuyla ilgili Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve ETAŞ Yönetimin Kurulu üyesi Mehmet Altınöz yeni bir açıklama yaptı. İcra davasını açan damat Mehmet Altınöz’ün açıklamasında, Saadet Partisi’ne yönelik çok ağır ifadelerde bulunuldu. Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerinde uzaklaştığına dikkat çekilen açıklamada, “Kim de Millî Görüş prensiplerinden uzaklaşırsa, Millî Görüşü temsil etme ehliyetini kaybetmiş olur” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın son bölümündeki, “Israrla altının çizilmesinde fayda vardır ki, hukuki sürecin ve bu andan itibaren tüm siyasi sürecin tarafımızca hassasiyet ve titizlikle takip edileceği” şeklindeki ifadeler ise dikkat çekti.