BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

TEM'de uyuşturucu operasyonu kamerada

Uluslararası uyuşturucu nakliye ve ticaretini yapan şahıslara yönelik 30 Haziran’da zehir tacirlerine yapılan operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Abone ol

Türkiye'de ilk defa görülen Fas menşeli özel bir uyuşturucuyu Hollanda üzerinden TIR’la Türkiye’ye getiren zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 61 kilo 800 gram uyuşturucu ele geçirdi. Polis kamerası tarafından görüntülenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Narko Tim Polisi, Hollanda üzerinden Türkiye’ye uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Uluslar arası uyuşturucu nakliye ve ticaretini yapan şahıslara yönelik yapılan fiziki ve teknik takip çalışmaların ardından 30 Haziran’da zehir tacirlerine operasyon düzenlendi.

Fas menşeli özel bir uyuşturucu esrar türünün TIR’da gizlenmiş vaziyette Türkiye’ye getirildiği belirlendi. Türkiye’ye giriş yapan TIR, bir süre polis takibinin ardından Silivri Selimpaşa’da durduruldu. Durdurulan TIR içersinde detektör narkotik polis köpeği Fırtına ile arama yapıldı. Aramalarda dorsenin zeminde bulunan kapaklı kanalları altına gizlenmiş vaziyette vakumlanmış 61 kilo 800 gram toz esrar ele geçirdi. Operasyonda TIR şoförü H.B, araç içersinde gözaltına alınırken operasyon kapsamında İ.D. ile İ.A. ise adreslerinde yakalandı.

İlk defa Fas’tan Türkiye preslenmiş vaziyette esrar uyuşturucusu getirildiği öğrenilirken söz konusu özel bir uyuşturucu türü olduğu belirlenen esrarın piyasa değerinin de çok yüksek olduğu bildirildi.

TEM’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU KAMERADA
Yapılan operasyon polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde Türkiye’ye giriş yapan şüpheli TIR, bir süre polis tarafından takip edildiği, takibin ardından aracın Silivri Selimpaşa’da durdurulduğu görülüyor. Ayrıca TIR içersinde polis köpeği Fırtına ile yapılan aramalar, köpeğin uyuşturucunun yerini bulması, belirlenen yerin sökülmesi ve ele geçirilen uyuşturucular görülüyor.

Gözaltına alınan H.B, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanırken İ.D., adli kontrolle, İ.A. ise serbest bırakıldı.