BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.412,56
HABER /  GÜNCEL

TEM’de trafik felç oldu

TEM Hasdal Viyadüğü çıkışında iki motosiklet ve bir otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i ağır 2 kişi yaralanırken, trafik fe...

Abone ol

TEM Hasdal Viyadüğü çıkışında iki motosiklet ve bir otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i ağır 2 kişi yaralanırken, trafik felç oldu.
Kaza, saat 13.30 sıralarında TEM Edirne istikameti Hasdal Viyadüğü çıkışında meydana geldi. İddiaya göre, Edirne istikametinde seyreden Yusuf Murat (35) idaresindeki 34 GP 4935 plakalı otomobil, viyadüğün çıkışında emniyet şeridine geçerek durdu. Bu sırada 33 CBT 39 plakalı motosikletin sürücüsü postacı Halil Köz (23) bir anlık dalgınlığı sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek, Murat’ın otomobiline arkadan çarptı. Kazayı fark edemeyen ve kimliği henüz belirlenemeyen 34 BJ 5424 plakalı motosiklet sürücüsü de Köz’ün motosikletine arkadan çarptı. Kaza sonucu kaskı olmadığı iddia edilen Köz yola savrularak başından ağır yaralanırken, kimliği belirlenemeyen motosiklet sürücüsü de hafif yaralandı. Murat ise kazayı yara almadan atlattı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Köz’e ve motosiklet sürücüsüne yaptıkları ilk müdahalenin ardından Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.
Öte yandan, TEM Edirne istikameti Seyrantepe mevki ile Hasdal mevki arasında kaza nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Kaza nedeniyle tek şeride düşen trafik, kaza yapan araçların emniyet şeridine çekilmesi sonucu tekrar normale döndü. Trafik polis ekipleri tarafından kontrollü olarak sağlanırken, Halil Köz’ün kullandığı motosikletin hız kadranının 140 kilometrede takılı kaldığı gözlendi.
Otomobil sürücüsü Yusuf Murat, “Ben aracımla seyir halindeyken telefon geldi. Arabayı emniyet şeridine çektim. Dörtlülerimi yakarak yaklaşık 3 dakika telefonla konuşurken, arkadan bir ses geldi. Motosikletin bana çarptığını gördüm. O motosiklet bana vurunca arkadaki motosiklette ona vurdu. Daha sonra aşağıya indik arkadaşın başında büyük bir yarık vardı. Kulağından kan geliyordu. Toplam 2 yaralı var ama biri hafif diğer ağır yaralı” dedi.
Polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı.
(İHA)