BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

TEM'de 12 kilometrelik araç kuyruğu

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Perşembe günü akşamından yollara çıkan tatilciler İstanbul'da ve illerde yoğun bir trafik yaşanmasına neden oldu.

Abone ol

Bayram tatiline gidenlerle son iş gününü değerlendirenler nedeniyle İstanbul trafiği özellikle Boğaz köprülerinde kilitlendi.

TEM'DE 12 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU

Bayram tatili öncesinde yola çıkan tatilciler nedeniyle TEM otoyolunun Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda 12 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Denetimlerini arttıran trafik ekipleri, ulaşımdaki aksamayı gidermek için sürücüleri yönlendiriyor.

Ekipler, zaman zaman sürücüleri Yeniçağa gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriyor. Otoyolun İstanbul istikametinde ise ulaşım normal seyrediyor
.

Trafik uzmanı Murat Kazanasmaz twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Düşünemeyeceğiniz kadar çok araç yola çıktı. Çoğu İstanbul'da bulunan değil İstanbul'dan geçen araçlar.Mahmutbey>Ataşehir 359 Dk." yazdı.

TEM'DE YOĞUN TRAFİK
      
TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde trafik yoğunluğu sürüyor. Araçlar, yoğunluktan dolayı güçlükle ilerledi.

OTOGARDA YOĞUNLUK

Vatandaşlar, bayram öncesi son iş gününün ardından seyahate çıkmak üzere otogara akın etti. Bayram dolayısıyla seferleri artan otobüslerin giriş-çıkışları ile yolcu yakınlarının araçları, otogarda trafik yoğunluğuna neden oldu. Biletini çok önceden alan yolcular, yoğunluk nedeniyle otobüslerin otogara girmekte zorluk yaşaması ve seferlerin gecikmeli yapılmasından dolayı uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bazı yolcuların, seyahat firmalarının bekleme salonlarında yer bulamayınca kapı önlerinde bavullarının üzerine oturdukları görüldü. Kimi yolcular da otogardaki kafe ve çay ocaklarında beklemeyi tercih etti.

30 KM 6 SAATTE

Perşembe akşamı iş çıkışı ile birlikte İstanbul'da trafik adeta durma noktasına geldi. Mahmutbey'den Ataşehir'e yaklaşık 30 kilometrelik yolun yaklaşın 6 saat süreceği belirtiliyor.

Kurban Bayramı tatillerini İstanbul dışında geçirecek olan tatilcilerin bugün öğlen saatlerinde başlattıkları trafik yoğunluğu, akşam daha da arttı. İDO’ya ait Eskihisar Feribot İskelesi’ndeki araç kuyrukları Gebze’ye doğru uzarken, burada sıra beklemeyenler ise TEM ve D-100’den İzmit’e akın etti. Şehir içi otobüsleri de D-100’ün kent içinden Yalova yoluna geçiş yapında İzmit’te şehir içi trafiği de yer yer kilitlendi. Bu yoğunluğun yarın da devam etmesinin beklendiği belirtiliyor.