BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15
GÜNCEL

Temassız kredi kartı dolandırıcılığına dikkat!

5 milyondan fazla kişinin kullandığı temassız kredi kartları küçük ödemeler için avantajlı olsa da dolandırıcıların ve hırsızların hedefi haline gelmeye başladı.

Bankalar tarafından özellikle küçük ödeme yapacak vatandaşların işini kolaylaştırmak için kredi kartlarına yeni ve aslında kullanışlı olan bir özellik ekledi: Eklenen bu özellik ile sıra beklemeden ya da şifre girmeden POS cihazına kartınızı akbil örneğinde olduğu gibi temassız kartınızı okutarak ödeme yapabiliyorsunuz.

Son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan bu yeni özelliği 5 milyondan fazla vatandaş kullanıyor. Sistem özellikle küçük ödemelerde büyük avantaj sağlıyor, nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Fakat dolandırıcılar ve hırsızlar bu durumu suistimal ediyor. Hem de çok basit bir şekilde... Ve bu yaptıklarından hiç haberiniz olmuyor.

Temassız kart POS cihazını ellerine alan hırsızlar kalabalıkların arasına girerek otobüste, pazarda, markette her yerde insanların cüzdanlarına ellerinde bulunan cihazı yaklaştırarak paraları kendilerine aktarıyor. Vatandaş ise o anda ne olduğunu anlamıyor, bir sonraki hesap özeti geldiğinde durumun farkında varıyor. Genelde küçük rakamlar olduğu içinde olayın peşine düşmüyor ve hırsızlık vakası tespit edilemiyor; bu da hırsızların milyonlarca lirayı ceplerine indirmesine neden oluyor.

Sitene Ekle